Италия стана днес най-засегнатата страна в света от епидемията от

...
Италия стана днес най-засегнатата страна в света от епидемията от
Коментари Харесай

Италия стана най-засегнатата страна в света от коронавируса след Китай

Италия стана през днешния ден най-засегнатата страна в света от епидемията от ковид след Китай, заяви Франс прес.

От началото на епидемията в Италия са регистрирани 7375 случая на болни, а 366 души са умряли.

Така към този момент Италия има 65 повече случая на инфектирани от Южна Корея, означи Асошиейтед прес.

Карантината, наложена от италианското държавно управление от през днешния ден до 3 април в огромна част от Северна Италия, ще наруши всекидневието на 15 милиона души.

Италия сложи под карантина една четвърт от популацията си, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Италия заяви за внезапно нарастване на смъртните случаи от ковид с над 50 % за едно денонощие и подреди невиждано за мирновременен интервал уединяване на най-богатия си северен район. Тази мярка ограничи придвижването на една четвърт от популацията на страната.

Този ход действително жертва италианската стопанска система в кратковременен проект, с цел да я избави от последствията на вируса в дълготраен проект. Мерките ще трансфорат елементи от богатата северна част на Италия, в това число икономическата и културна столица Милано и знакови туристически дестинации като Венеция в карантинирани зони най-малко до 3 април и ще попречват свободното придвижване на към 16 милиона души. Културните прояви се преустановяват, а от хората се изисква да стоят на разстояние най-малко един метър едни от други на спортни събития, в питейни заведения, църкви и супермаркети, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

Сайтът на организация АНСА разгласява текста на държавното разпореждане, с което се постанова карантината и коментира неговите разпореждания. Подобни уточнения има и във вестниците "Република " и "Стампа ". Те касаят наредбите за ограничение на напредването в зоната под карантина или от и за зоната под карантина, както и работата на магазини, заведения, религиозни обекти, културни обекти и компании в рамките на зоната и в други елементи на страната. В обявата на АНСА се споделя, че нарушителите на наредбите на държавното разпореждане могат да бъдат осъдени с три месеца затвор или санкция, достигаща до 206 евро според член от наказателния кодекс, касаещ закононарушения и нарушавания, излагащи на риск публичното здраве.

Кадри, качени във видеоканала на в. "Кориере каузи сера ", демонстрират съвсем нереален Милано, с понижен трафик през вчерашния ден след влизането в действие на постановлението. На някои от фрагментите се вижда и по какъв начин хората съблюдават частта му при извършване на покупки в огромните супермаркети, където изчакват на входа с колички, на несъмнено разстояние един от различен, преди да бъдат пуснати от защитата вътре.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР