Италия (средно 16 571 точки) и Германия (15,5) в момента

...
Италия (средно 16 571 точки) и Германия (15,5) в момента
Коментари Харесай

Италия дръпна в надпреварата за допълнителните места за Шампионска лига

Италия (средно 16 571 точки) и Германия (15,5) сега са на двете водещи позиции в конкуренцията за две спомагателни места в Шампионска лига през идващия сезон, като Англия е на трета позиция в класацията на УЕФА след мачовете от трите европейски шампионата през предходната седмица.

Победите на Рома, Милан и Фиорентина усилиха преднината на Италия на върха. Шест италиански тима останаха в трите шампионата на УЕФА, а точно Интер и Наполи в Шампионска лига, Аталанта, Милан и Рома в Лига Европа и Фиорентина в Лигата на конференциите.

А Англия има шест клуба, участващи в Европейските купи, Манчестър Сити е първият тим, достигнал четвъртфиналите на Шампионска лига. Арсенал играе с Порто през тази седмица седмица в реванша от осминафиналите, Ливърпул, Уест Хем и Брайтън са в Лига Европа, а Астън Вила в Лигата на конференциите.

Германия има четири тима в шампионатите на УЕФА, а точно Байерн и Борусия Дортмунд в Шампионска лига, както и Байер Леверкузен и Фрайбург в Лига Европа. Испания също има три клуба (Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Барселона в Шампионска лига, както и Виляреал в Лига Европа), Франция има по три (Пари Сен Жермен в Шампионска лига, Марсилия в Лига Европа и Лил в Лигата на конференциите) и Чехия (Спарта и Славия в Лига Европа и Виктория Пилзен в Лигата на конференциите).

Този сезон европейските шампионати към момента се организират съгласно съществуващия формат, с 32 тима в груповата фаза, разграничени в осем групи, от които първите два отиват на осминафиналите. От идващия сезон 36 тима ще играят във всяка една от трите съревнования, което ще разреши четири спомагателни места в Шампионска лига, две от които ще бъдат за двете страни, чиито клубове имат най-хубави резултати във всички надпревари на УЕФА този сезон. Всяка от тези две страни ще получи по едно място за най-високо класирания клуб във вътрешното състезание зад позициите, които водят до непосредствено влизане в Шампионска лига (в случая на Италия, Германия, Англия и Испания това ще бъде петият класиран тим).

От другите две места, едно ще отиде за класирания на трето място клуб в шампионата на асоциацията на пета позиция в класацията на УЕФА (Франция) и една спомагателна квота от „ Пътя на първенците “ в квалификациите на Шампионска лига (увеличение от четири на пет спрямо преди).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР