Италия ще удължи ограничителните мерки срещу коронавируса до 13 април.

...
Италия ще удължи ограничителните мерки срещу коронавируса до 13 април.
Коментари Харесай

Италия удължава блокадата до 13 април

Италия ще удължи ограничаващите ограничения против ковид до 13 април. Това заяви министърът на опазването на здравето на страната Роберто Сперанца, представен от " Ройтерс ".

Не би трябвало да бъркаме първите позитивни сигнали със сигнал " отбой ". Данните демонстрират, че ние сме на верен път и че фрапантните решения носят резултати, сподели министърът по време на чуване в Сената.

След дни на стръмно повишаване на случаите, данните от тази седмица подсказват, че скоростта на нарастване на всички случаи в Италия се забавя, като във вторник бяха регистрирани 4053 нови случая. Смъртността като цяло остава без смяна - над 800 души дневно.

Сперанца предизвести, че борбата против вируса към момента е доста дълга.

Италия е първата страна от Западна Европа, която вкара прецизни ограничения за прекъсване разпространяването на вируса.

" Блумбърг " отбелязва, че невижданата обсада в Италия е със период до 3 април.

Вземайки под внимание съвета на научни и здравни съветници, " държавното управление реши да удостовери всички ограничения за ограничение на икономическата и обществената активност и придвижването на хората до 13 април ", удостовери здравният министър.

В Италия има повече от 105 000 случая, над 12 400 умряли и повече от 15 000 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР