Италия ще позволи на хуманитарния кораб Ocean Viking да акостира

...
Италия ще позволи на хуманитарния кораб Ocean Viking да акостира
Коментари Харесай

Италия приема кораб със 113 мигранти

Италия ще разреши на филантропичния транспортен съд Ocean Viking да дебаркира в италианско пристанище и да смъкна 113 мигранти, избавени в Средиземно море. Toва заяви Агенция Франс Прес, като цитира известие на френската неправителствена организация SOS Mediterranee.

Припомняме, че корабът беше в центъра на разногласието сред Франция и Италия през ноември, когато новото крайнодясно държавно управление на Италия под управлението на премиера Джорджия Мелони блокира достъпа до неговите пристанища.

На 230-те мигранти на борда по това време  беше разрешено да слязат във Франция, откакто прекараха седмици в морето, което ускори напрежението сред двете страни.
 Италия одобри 500 мигранти от два кораба
Италия одобри 500 мигранти от два кораба

Рим се базира на " утежняване на времето "

Във вторник SOS Mediterranee сподели, че корабът е получил позволение да дебаркира в пристанището на Равена в североизточна Италия, макар че сподели, че ще отнеме " четири дълги дни навигация ", с цел да стигне до него.

Мигрантите на борда бяха избавени през нощта в понеделник в интернационалните води покрай Либия, защото лодката извърши първата си избавителна интервенция, откогато дебаркира във Франция предишния месец.

Сред избавените са 23 дами, в това число бременни, съгласно неправителствената организация, плюс към 30 непридружени малолетни и три бебета.

Най-малкото избавено бебе е единствено на три седмици.

Всяка година доста хора, бягащи от Африка и Близкия изток, се стремят да влязат в Гърция, Италия и Испания с вярата за по-добър живот в Европейския съюз.

Международната организация по миграция записва близо 2000 мигранти като мъртви или изчезнали в Средиземно море тази година.
 Франция осъди отхвърли на Италия да одобри кораба с 200 мигранти
Франция осъди отхвърли на Италия да одобри кораба с 200 мигранти

Случаят докара до напрежение сред двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР