Италия реши да блокира китайска държавна компания да поеме контрола

...
Италия реши да блокира китайска държавна компания да поеме контрола
Коментари Харесай

Италия спря китайски опит да вземе "Пирели"

Италия реши да блокира китайска държавна компания да поеме контрола върху колоса за произвеждане на гуми " Пирели ", заяви Би Би Си.

Решението е част от ограниченията, оповестени от държавното управление на Джорджа Мелони за отбрана на независимостта на " Пирели "

Контролираният от Пекин химически колос " Синохем " е най-големият акционер на " Пирели " с дял от 37% в собствеността на 151-годишната компания, основана в Милано.

В неделя в изказване до вложителите " Пирели ", че италианското държавно управление е постановило, че единствено " Камфин " - компания, следена от шефа на " Пирели " Марко Трончети Провера - може да номинира претенденти за негов основен изпълнителен шеф.

Както и че всички промени в корпоративното ръководство на компанията би трябвало да бъдат обект на формален надзор.

 Китайската Китайската " Коско " ще може да придобие миноритарен дял в пристанището в Хамбург

Това се случи, откакто " Синохем " разгласи през март, че възнамерява да възобнови и актуализира съществуващия акционерен пакт.

Администрацията на италианския министър председател Мелони изследва съглашението според така наречен правила за " процедура на златната мощ ", които са ориентирани към отбрана на бизнеса, който се смята за стратегически значим за страната.

През 2015 година " Пирели " беше продадена за 7.1 милиарда евро на група вложители, измежду които " ХемЧайна " и " Камфин ". Шест години по-късно " ХемЧайна " се сля с държавната " Синохем ". Инвестиционният фонд на китайското държавно управление " Пътят на коприната " също има 9% дял в " Пирели ".

 Еманюел Макрон се разгласи за самостоятелност на Европа от Съединени американски щати и Китай Еманюел Макрон се разгласи за самостоятелност на Европа от Съединени американски щати и Китай

Решението на Рим стана известно до момента в който държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е в Пекин в миг, когато връзките сред Китай и доста западни страни се утежниха по въпроси, свързани с търговията, Тайван и сигурността.

Преди визитата му публични лица не виждаха дребен късмет за някакъв пробив в множеството разногласия сред двете най-големи стопански системи в света, които включват опитите на Вашингтон да забави развиването на китайската промишленост за компютърни чипове, написа Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР