Италия премахва 5-дневната мини карантина, налагана досега на пътниците, пристигащи

...
Италия премахва 5-дневната мини карантина, налагана досега на пътниците, пристигащи
Коментари Харесай

Италия премахва карантината за европейски туристи

Италия отстранява 5-дневната мини карантина, налагана до момента на пасажерите, идващи от страни членки на Европейски Съюз, за да възвърне туристическия бранш, съобщи Франс прес.  

" Здравният министър Роберто Сперанца подписа разпореждане, предвиждащо идващите от страните в Европейски Съюз, Шенгенската зона, Англия и Израел да влизат в страната с негативен тест за ковид, което отстранява настоящата сега система с мини карантина ", се споделя в официално съобщение на министерството, представено от Българска телеграфна агенция.  Мярката ще влезе в действие в неделя.  

Италия разчита на туристите от чужбина, с цел да възвърне стопанската система си. Туристическият бранш обезпечава близо 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт на страната. Полуостровът пострада по-специално от коронавирусната пандемия, провокирала през 2020 година най-тежката криза от следвоенния интервал насам, и търси метод да се съвземе допустимо най-бързо, гарантирайки на туристите от чужбина елементарни и ясни правила за влизане в страната. 

В тази връзка здравният министър разгласи също, че се отварят нови летища за полети " без коронавирус ", идващи от повече страни. Досега тази система от полети " без коронавирус ", предвиждаща по един негативен тест при тръгване и при идване, се прилагаше сред Съединени американски щати и летищата в Рим и Милано. Занапред тя ще работи също за летищата на Венеция и Неапол, обхващайки също по този начин Канада, Япония и Обединените арабски емирства. 

Според същия източник се резервират обаче рестрикциите, засягащи пасажерите, идващи от Бразилия - не разрешава им се влизането в Италия, с изключение на в строго избрани и малцина случаи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР