Италия прегази Турция с 3:0 на старта на Евро 2020.

...
Италия прегази Турция с 3:0 на старта на Евро 2020.
Коментари Харесай

Скуадра Адзура попиля турците насред Вечния град за старт на Евро 2020

Италия прегази Турция с 3:0 на старта на Евро 2020. " Скуадра адзура " изигра доста мощен мач, давайки сериозна поръчка за положително показване в шампионата. Точни на " Олимпико " в Рим бяха Чиро Имобиле (66) и Лоренцо Инсинье (79). В 53-ата минута Мерих Демирал си вкара автогол. 

Другият мач от Група " А " противопостава Уелс и Швейцария. Преди началото на мача довечера бе и откриването на Европейското състезание. 

" Адзурите " насочиха първия удар още в 3-ата минута. Тогава Берарди центрира в наказателното поле, където Имобиле стреля с глава, само че около вратата. В 14-ата минута Берарди насочи шут от далечна отдалеченост, само че не затрудни Чакър. 

В 18-ата минута Локатели откри Инсинье в отляво в наказателното поле. Нападателят на Наполи насочи рисков удар по диагонала, който мина около вратата.

Три минути по-късно удар на Имобиле срещна ръката на Союнджу в наказателното поле. Тя обаче беше компактно прилепена за тялото и дузпа не бе отсъдена. В 22-ата минута Киелини бе оставен непокрит след центриране от корнер. Защиникът насочи към вратата с глава, само че Чакър мазета в нов ъглов удар. 

Натискът на италианците продължи. В идващите минути Барела и Имобиле пробваха удари, които бяха неточни. В 37-ата минута Чакър улови удар на Инсинье от границата на наказателното поле. 

В 43-ата минута Имобиле получи от Берарди в наказателното поле, откри кулоар и насочи шут, който вратарят на турците избави. Две минути по-късно топката срещна ръката на Зеки Челик след центриране отляво. " Адзурите " желаеха нова дузпа, само че още веднъж такава не беше отсъдена. 

В 51-ата минута Турция насочи първия си удар към вратата на Донарума. След неточност на Инсинье, Дженгиз Юндер напредна с топката и от границата на наказателното поле отляво потърси близкия ъгъл, само че Джиджо улови. 

Две минути по-късно Италия нанесе своя удар. Нова добра офанзива на селекцията на Роберто Манчини бе развита отдясно. Берарди центрира остро в наказателното поле, където Мерих Демирал опита да почисти с гърди, само че вместо това прати топката в личната си врата.

Минута по-късно Чакър мазета с крайник рисков шут на Спинацола. Берарди също насочи удар малко по-късно, само че неопределено. 

По-добрата игра на " адзурите " продължи и в 66-ата минута падна втори гол. Берарди с нова солова акция отдясно центрира и откри присъединилия се в офанзива Спинацола. Левият бек овладя и стреля. Чакър мазета с една ръка, само че топката попадна в Имобиле, който с мощен удар не сбърка. 

В 75-ата минута Чалханоолу откри Караман в наказателното поле. Нападателят обаче не съумя да насочи мощен удар и Донарума улови.

Четири минути по-късно падна и трети гол във вратата на Чакър. Този път вратарят сбърка при изнасянето на топката. Берарди пресечи и подаде към Барела, който от своя страна откри Имобиле. Нападателят изведе Инсинье отляво, а фланговият състезател с акуратен удар в далечния ъгъл вкара за 0:3.

В продължението на мача пристигна и най-хубавият късмет за Турция. Киелини обаче се хвърли на шпагат и мазета в корнер преди Бурак да нанесе голов удар. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР