Италия предупреди Европейската комисия, че ще подкрепи ограничаването на продажбите

...
Италия предупреди Европейската комисия, че ще подкрепи ограничаването на продажбите
Коментари Харесай

Италия иска биогоривата да се ползват при колите с вътрешно горене и след 2035 г.

Италия предизвести Европейската комисия, че ще поддържа ограничението на продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз след 2035 година, само че единствено в случай че бъде позволено и след посочения период да се продават нови коли, които биват задвижвани посредством биогорива, съобщи Ройтерс.

Темата ще бъде разисквана на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз на следващия ден и в петък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Италия и Германия желаеха и след 2035 година да продължи продажбата на нови коли, употребяващи въглеродно неутрални горива, така наречен е-горива или синтетични горива. В писмо, изпратено тази седмица до Европейска комисия и подписано от трима министри - на превоза, околната среда и индустрията, Рим уточни, че в листата с позволените горива би трябвало да бъдат включени и извличаните от растения биогорива.

Резерви във връзка с възбраните показаха и Полша и Чехия.

В опит да реши проблема Еврокомисията приготвя ново предложение, което да позволи на автопроизводителите да продължат да пускат на пазара нови модели, работещи на " въглеродно неутрални горива ".

Проектът, забелязан от Ройтерс, до през вчерашния ден обаче не включваше биогоривата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР