Италия предложи да бъдат евакуирани жените, децата и болните от

...
Италия предложи да бъдат евакуирани жените, децата и болните от
Коментари Харесай

Италия приема жени, деца и болни от кораб с мигранти край Лампедуза

Италия предложи да бъдат евакуирани дамите, децата и болните от кораба с 99 мигранти " Маре Йонио ", намиращ се в намерено море покрай остров Лампедуза, съвсем на границата на италианските териториални води, съобщи ДПА.

Източник от вътрешното министерство в Рим, сподели през днешния ден, че " както постоянно до момента " на дамите, децата и болните ще бъда позволено да слязат на брега, само че възбраната за корабът да дебаркира в италианско пристанище остава в действие.

Корабът на филантропичната организация " Медитеранеа " е избавил мигрантите в сряда на 130 км от либийското пристанище Мисрата. Сред качените на борда са 26 дами, от които осем бременни, и 22 деца, някои под 10-годишна възраст.

По-рано през днешния ден от " Медитеранеа " оповестиха, че корабът е изискал да се приближи до Лампедуза, с цел да се защищити от мощното неспокойствие, само че бреговата защита не е разрешила, съобщи ДПА.

Спасителната работа към морската администрация на Испания заяви през днешния ден, че за последните 24 часа е избавила 208 мигранти, заяви Асошиейтед прес. Те плавали с три лодки през Алборанско море, източно от Гибралтарския пролив - най-разпространения маршрут от Северна Африка до Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР