Италия постави днес под полицейска закрила втори министър заради опасения,

...
Италия постави днес под полицейска закрила втори министър заради опасения,
Коментари Харесай

Италиански министри получават заплахи

Италия сложи през днешния ден под полицейска протекция втори министър поради опасения, че може да стане обект на физическо принуждение. Заради подхванатите ограничения против разпространяването на ковид се увеличи общественото напрежение, написа Агенция Франс Прес.
Полицията съобщи, че италианският министър на образованието Лучия Ацолина е получил полицейска защита след отправени против нея закани.
На 25 май заместник-министърът на опазването на здравето Пиерпаоло Силери получи защита след закани по отношение на помощите при коронавирусната зараза, съобщи БГНЕС.
Молба за даване на защита беше изпратена и за губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана, откакто беше „ свален от палач “ в графити в Милано и получи закани в обществените медии.
Ломбардия е най-засегнатият от пандемията район, в който починаха над 33 000 души, а Фонтана беше подложен на съществени рецензии, че не е съумял да ограничи разпространяването на вируса.
Фонтана съобщи, че не е желал защита и настоя, че това по никакъв метод няма да повлияе на работата му.
Италия се стреми да рестартира стопанската система си, която беше мощно наранена от траялото два месеца и половина национално блокиране.
По този мотив външният министър Луиджи Ди Майо предизвести, че има риск от повишаване на общественото напрежение и експлоадиране на неодобрение на територията на страната.
Според министъра на околната среда Серджо Коста, стъпката сред вербалното и физическото принуждение е прекомерно дребна, по тази причина защитата ще остане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР