Италия поема от днес ротационното председателство на Г-7 - групата,

...
Италия поема от днес ротационното председателство на Г-7 - групата,
Коментари Харесай

Италия поема ротационното председателство на Г-7

Италия поема от през днешния ден ротационното председателство на Г-7 - групата, която сплотява Съединени американски щати, Италия, Франция, Англия, Германия, Япония и Канада, предава.

Рим поема ротационното председателство на Голямата седморка от Япония в миг на световни напрежения по два фронта  - спора в Украйна и спора сред израелците и палестинците. Друга значима тематика ще са връзките с Китай.  Въпросите, свързани с климата, хранителната сигурност, опазването на здравето в световен проект и положението на дамите по света също ще бъдат цели на италианското ротационно председателство.

Особено внимание ще бъде отделено през цялата година и на напредъка в региона на изкуствения разсъдък и преимуществата и рисковете, които произтичат от това.

Сред водещите цели ще бъде и противозаконната миграция и битката с трафикантите на мигранти. Внимание в тази връзка ще бъде отделено на Африка, където се води самобитна конкуренция сред Глобалния изток и Глобалния запад. В тази тенденция Италия ще концентрира вниманието си и по какъв начин Г-7 ще способства за развиването на африканския континент, с цел да не се постанова африканците да избират пътя на противозаконната миграция оттова към Европейски Съюз.

Очаква при започване на италианското ротационно председателство на Г-7 италианският министър председател Джорджа Мелони да показа и своя " План Матей " за развиване на Африка. Планът носи името на починалия началник на италианския енергиен колос ЕНИ Енрико Матей, утвърдил партньорски връзки с непознати страни на правилото на взаимоизгодното и равнопоставено съдействие. Такива връзки Мелони желае да бъдат одобрени сред Италия и Африка, и в по-широк проект - сред Европа и Африка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР