Италия подновява автоматично меморандума си с Либия за ограничаването на

...
Италия подновява автоматично меморандума си с Либия за ограничаването на
Коментари Харесай

МВР на Италия: В страната няма имигрантска инвазия

Италия възобновява автоматизирано меморандума си с Либия за ограничението на миграционния поток, подписан през 2017-а година. През идната седмица в Народното събрание следва разискване на някои промени в него.

В резултат на съглашението миграционната вълна към Италия осезателно понижа.

Вътрешното министерство регистрира, че от началото на годината до момента са пристигнали 9648 имигранти или с 91% по-малко от 2017-та година и с 56% по-малко от предходната година. Задържани са 86 трафиканти на хора, а единствено за месец октомври са репатрирани над 200 тунизийци, прецизира в изявление за ежедневника „ Република ” вътрешният министър Лучана Ламорджезе, представен от БНР.

В него тя категорично акцентира, че на Апенините няма инвазия от имигранти.

В съглашението може да бъдат направени промени, които италианският парламент ще разиска идната седмица. В тази посока министър Ламорджезе счита, че би трябвало да се поддържа доброволното репатриране проведено от Международната организация по миграция и Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, разрешили връщането на 25 000 мигранти вкъщи, а центровете за престояване да се опразват посредством европейските филантропични коридори.

Меморандумът подписан от тогавашния вътрешен министър Марко Минити задължава Италия да образова либийската брегова защита, да обезпечи запаси и средства.

Според неправителствената организация „ Оксфам “ за 3 години те възлизат на 150 милиона евро, към които би трябвало да се прибавят също толкоз предоставени от Европейския съюз. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР