Италия отново постави нежелан от никого рекорд. Отчете най-високият в

...
Италия отново постави нежелан от никого рекорд. Отчете най-високият в
Коментари Харесай

Смайващият брой на смъртните случаи в Италия поставя неудобни въпроси

Италия още веднъж сложи нежелателен от никого връх. Отчете най-високият в Европа брой на смъртните случаи от ковид, откакто здравната система още веднъж не съумя да отбрани възрастните и държавното управление се забави с налагането на нови ограничавания.

Това не трябваше да се случва. Италия беше първата западна страна, върху която се стовари Covid-19 и след голяма вълна от смъртни случаи, тя сложи болестта под надзор.

Италия имаше задоволително време и опит, преди през есента да удари втората вълна на болестта. Тя записва новите огромни огнища на ковид след Испания, Франция и Германия. И все пак вирусът се популяризира бързо и навсякъде и Италия означи близо 29 000 смъртни случая от 1 септември насам.

" Очевидно би трябвало да намерения за какво се случва това ", съобщи пред държавната телевизия Гуидо Раси, някогашен изпълнителен шеф на Европейската фармацевтична организация, откакто Италия означи рекорден за цялото време на пандемията брой от 993 смъртни случая за един ден. " Тази цифра, от близо 1000 умряли за 24 часа, е доста над междинните индикатори за Европа ".

В събота Италия записва още 649 жертви, с което формалният им брой доближи 64 036. Като се има поради, че формалните данни на английското държавно управление тогава бяха за 64 024 смъртни случая, Италия изпревари Англия, въпреки че данните на университета " Джонс Хопкинс " късно в събота към момента посочваха, че Англия е водеща в Европа с 64 123 умряли. Смята се, че и двете числа са доста по-ниски от действителните заради пропуснати случаи на заразяване, лимитирани проби и разнообразни критерии при броенето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР