Италия отказа да приема бежанци от Израел, предаде АП. През

...
Италия отказа да приема бежанци от Израел, предаде АП. През
Коментари Харесай

Италия отказа да приема бежанци от Израел

Италия отхвърли да приема бежанци от Израел , съобщи АП. През последните месеци формален Рим упорства Европейската комисия да поеме по-твърд ангажимент за преселване на пристигналите на Апенините бежанци.

Междувременно Израел разгласи, че е постигнал съглашение с Организация на обединените нации за анулация на проекти за депортиране на африкански бежанци. Вместо това те ще бъдат разселени в доста западни страни.

 Израел и Организация на обединените нации се схванаха да депортират африканци в Европа Обновена
Израел и Организация на обединените нации се схванаха да депортират африканци в Европа

Тел Авив планираше наложително експулсиране на мигрантите в Африка

От пресслужбата на израелския министър председател оповестиха, че са постигнали " невиждано съгласие " с бежанската организация на Организация на обединените нации. Израел ще изпрати повече от 16 000 мигранти в разнообразни западноевропейски страни.

Преди съглашението Тел Авив планираше наложително експулсиране на мигрантите в Африка.

Израел счита, че болшинството от близо 40 000 мигранти търсят работа и разясни, че няма правно обвързване да ги задържи. Критици дефинираха проекта за депортация като неетичен и опетняващ имиджа на Израел като леговище на еврейски мигранти.

Еврейската страна разясни, че новото съглашение ще бъде изпълнено през идващите 5 година

По-късно израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че Канада, Италия и Германия са измежду западните страни, които са се съгласили да одобряват африкански имигранти.

Германското министерство на вътрешните работи увери, че не е осведомено със договорката на Организация на обединените нации с Израел.

Близо 42 000 африканки мигранти, главно от Судан и Еритрея, живеят в Израел, от които половината - дами и деца - не са наранени от този проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР