Италия остава против предложената от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро

...
Италия остава против предложената от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро
Коментари Харесай

Италия все така против забрана за новите коли с ДВГ от 2035 година

Италия остава срещу препоръчаната от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро 7 против замърсяващите коли и новите правила за CO2.

Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза Матео Салвини която се организира в понеделник в Страсбург, заяви АНСА.

" Италианското държавно управление е изрично срещу наредбата за Евро 7, сподели Салвини. Бих добавил и моята позиция за CO2 за леки и тежкотоварни транспортни средства, в случай че не са включени биогоривата и синтетичните електронни горива ".

Салвини също прикани за по-голямо присъединяване на европейските министри на превоза за шерване на общи позиции " за отбрана на жителите, работните места и фирмите ".
 Италия срещу възбрана на дизеловите и бензинови коли от 2035
Италия срещу възбрана на дизеловите и бензинови коли от 2035

Рим търси поддръжката на Германия и Франция

Припомняме, на 1 март Италия разгласи, че гласоподава срещу европейските проекти за възбрана на продажбата на нови бензинови и дизелови коли след 12 години (от 2035 година).

Правилата, утвърдени този месец от Европейския парламент, ще изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на излъчванията на CO2 от продадените нови коли, което би направило невероятно продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива.

Страните от Европейски Съюз реализираха съглашение за възбрана на коли с термични мотори през октомври.
 Европейски Съюз не разрешава новите коли с ДВГ от 2035 година
Европейски Съюз не разрешава новите коли с ДВГ от 2035 година

Очаква се това да направи електрическите автомобили по-евтини

Германия изиска гаранции, че няма да има ограничавания за нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, в случай че те работят на горива, неутрални на CO2.

Тази смяна в последния миг изненада политиците, откакто Европейският парламент, Еврокомисията и държавите-членки на Европейски Съюз към този момент се споразумяха за новото законодателство след месеци на договаряния.

Политиката трябваше да влезе в действие след дефинитивно гласоподаване тази седмица, което беше анулирано след опозицията на Германия и към момента не е пренасрочено.

Други съперници на закона за CO2 CAR включват Чехия, Полша и други страни, измежду които и България, откакто най -голямата стопанска система в Европа му се опълчи, обявиха чиновници на Европейски Съюз - повишавайки опцията за неговото блокиране.
 Отложиха разглеждането на възбраната за продажба на коли с изкопаеми горива след 2035 година
Отложиха разглеждането на възбраната за продажба на коли с изкопаеми горива след 2035 година

България, Полша и Италия са против
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР