Италия остава най-тежко засегнатата от коронавируса държава в ЕвропаБроят на

...
Италия остава най-тежко засегнатата от коронавируса държава в ЕвропаБроят на
Коментари Харесай

Спад на заразените с COVID-19 в Италия, Германия - пред пика на вируса

 Италия остава най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа

Броят на инфектираните обаче понижава. Общият брой на инфектираните е 23 000. Над 10 000 са под домашна карантина. Над 2700 са оздравелите. Починалите са 2158.

Вчера държавното управление на Италия утвърди указа за пакет от 25 милиарда евро за подпомaгане на стопанската система на страната. Цели се намаляване на удара върху стопанската система, която на процедура не действа поради драконовските ограничения, наложени от предходната седмица, с цел да се спре разпространяването на болестта. Училища, магазини и заведения за хранене бяха затворени, а спортни събития анулирани, като на италианците беше казано да си стоят у дома и да излизат единствено когато е безусловно наложително. Сред подхванатите ограничения, упоменати в указа, са и прекъсването на заплащанията по заемите на фирмите с помощта на държавните гаранции за банките, както и увеличение на финансовите средства за подкрепяне фирмите да изплащат заплатите на чиновниците, краткотрайно отстранени от работа поради карантината.

Германия е преди пика на епидемията

Заразените в Германия са към 6000, умрелите са 13. Страната е единствената в Европа с най-вече интензивни кревати на глава от популацията – 28 000 кревати при 80 млн. души население. 25 000 кревати имат обдишващи апарати.

От през днешния ден всички детски градини и учебни заведения в страната са затворени. Германия не разрешава влизането на жители, поданици на страни отвън Европейския съюз. Чужденците от Съюза ще бъдат проверявани. Свободно ще се придвижват артикули, хора с неотложна работа, членове на фамилии, тирове.

Има пакет с ограничения от 13 милиарда евро за компании, които нямат ликвидност. Държавата ще се опита да ги поддържа, с цел да понижи банкрутите. Големите компании обаче също изпитват усложнения. " Луфтханза " изиска държавна помощ. Авиокомпанията остави на земята близо 50% от самолетите си,пише още " БНР ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР