Италия обяви днес, че удължава действието на 14-дневната карантина за

...
Италия обяви днес, че удължава действието на 14-дневната карантина за
Коментари Харесай

Италия удължава действието на карантината за българи

Италия разгласи през днешния ден, че удължава действието на 14-дневната карантина за влизащите в страната пасажери от България и Румъния, съобщи ДПА.

Мярката, призната предходната седмица в границите на дейностите против пандемията от новия ковид, трябваше да изтече през днешния ден. Италианското здравно министерство не дефинира последна дата за прекратяването ѝ.

Здравният министър Роберто Сперанца съобщи също, че пасажери от Алжир няма към този момент да бъдат допускани в страната, с изключение на при "доказани съображения от наложителен темперамент ".

1000 евро санкция за неносене на маска на закрито в Южна Италия

В Италия епидемията от новия ковид към този момент е минала сериозната си фаза, само че неотдавнашния растеж на новите случаи частично се свързва с хора, идващи от чужбина.

През вчерашния ден бяха регистрирани 386 новозаразени, по отношение на 298 в сряда, с което общият брой на инфектираните доближи 247 158. Отчетени бяха още три смъртни случая, с което общият брой на умрелите от болестта в страната доближи 35 132 души, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР