Италия обяви днес, че от съображения за национална сигурност е

...
Италия обяви днес, че от съображения за национална сигурност е
Коментари Харесай

Италия изгони тунизиец, свързан с нападналя на коледен базар в Берлин през 2016 г.

Италия разгласи през днешния ден, че от съображения за национална сигурност е репатрирала един тунизиец, обвързван с Анис Амри, причинителя на терористичния акт с камион против коледен базар в Германия през 2016 година, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Според известието на италианското вътрешно министерство изгоненият Монтасар Якуби е подслонил Амри в дома си преди терористът да се трансферира от Италия в Германия. Якуби е първият експулсиран от съображения за национална сигурност след снемането на рестриктивните мерки поради ковид, прибавиха от министерството.

В Берлин беше почетена паметта на 12-те жертви на осъществения преди три години атентат на коледен пазар

Тунизиецът Амри идва с лодка в Италия през 2011 година, само че не съумява да получи бежански статут. Предполага се, че се е радикализирал в италиански затвор преди да се насочи за Германия. На 19 декември 2016 година той се врязва с камион в многолюден коледен базар в Берлин, убива 12 души, след което бяга и минава през няколко европейски страни. Четири дни след офанзивата 24-годишният мъж се открива в предградие на Милано, където инцидентно е засечен от полицейски патрул и убит.

След терористичния акт в Берлин италианските управляващи арестуват или експулсират огромен брой хора, свързани с Амри. Миналия месец полицията залови един мъж, обвинен, че е снабдил Амри с подправена персонална карта.

5 години затвор за коренен ислямист в Германия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР