Италия обърка хода на срещата на високо равнище за спасяване

...
Италия обърка хода на срещата на високо равнище за спасяване
Коментари Харесай

Европейски вестници: Италия обърка плановете за срещата за миграцията в Брюксел

Италия обърка хода на " срещата на високо ниво за избавяне на Меркел ", написа английският в. " Файненшъл таймс ". Новото популистко държавно управление в Рим изиска Европейски Съюз да се откаже от настоящия си метод към мигрантите.
 
Вчерашната мини-среща на високо ниво сподели ясно разделянето в блока във връзка с миграционната политика и усили натиска върху немската канцлерка Ангела Меркел. Тя беше една от 16-те европейски водачи, събрали се на небрежно проведената по самодейност на Берлин среща в белгийската столица, целяща да даде късмет на Меркел да изиска страните да получат засилени пълномощия за връщане на бежанци, които към този момент са регистрирани в друга европейска страна. Италианският министър председател Джузепе Конте обаче изиска вместо това да се вкарат радикални промени в разпоредбите от Дъблин, съгласно които мигрантите би трябвало да аплайват за леговище в първата страна от Европейски Съюз , в която влязат.

 
Дипломати показаха, че има признаци на оформяне на консенсус по отношение на граничната политика, оповестява английският вестник, отбелязвайки, че доста страни членки поддържат проектите избавените в морето мигранти да се водят в центрове в страни отвън Европейски Съюз, където може да се прегледат молбите им за леговище.
 
Въпреки че 16-те страни не доближиха до общи заключения, европейските водачи показаха удовлетворение след края на срещата, акцентира френският в. " Монд ".


 
Напрежението сред Франция и Италия по въпросите на миграцията остава засилено. В навечерието на срещата италианският вътрешен министър Матео Салвини дефинира френския президент като нахален във връзка с миграционната рецесия, напомня в. " Монд ". Вчера френският президент Еманюел Макрон отговори изсъхнало, че " нямаме потребност от уроци от никого ". Имаме полезности и " всякога, когато сме ги предавали, е ставало по-лошо ", сподели той в Брюксел, наблягайки, че измежду тези полезности влизат отбраната на правата на индивида, на другите страни и на тяхната целокупност, както и солидарността, която ни свързва.-->
 
Всички европейски страни поддържат укрепването на външните граници на Европейски Съюз. Те обаче не престават да имат различия във връзка с отговорността за мигрантите, които към този момент са пристигнали в Европа или опитващи се да я доближат - макар огромния спад на броя на идващите от 2016 година, отбелязва в. " Монд ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР