Италия направи днес още една стъпка към постепенното връщане към

...
Италия направи днес още една стъпка към постепенното връщане към
Коментари Харесай

Италия отмени маските на открито, дискотеките могат да отворят

Италия направи през днешния ден още една стъпка към последователното връщане към естествения живот, отменяйки условието за носене на маска навън и разрешавайки на нощните заведения още веднъж да отворят, съобщи Франс прес.

От през днешния ден на цялата територия на страната маските към този момент не са наложителни навън, само че хората въпреки всичко би трябвало да си слагат маска при положение на скупчвания, даже навън, посочи министерството на опазването на здравето.

" Това е нещо положително, в случай че е добре за туризма и в случай че продължим да сме внимателни. Трябва да сме внимателни при по-близки срещи и контакти, тъй като мярката може би е малко преждевременна. Бих посъветвал, даже към този момент да няма условие за носене на маска, постоянно да си я носите в джоба, ако се срещате с други хора ", сподели испанският екскурзиант Хосе Игнасио Сантяго, интервюиран от Агенция Франс Прес на улицата в Рим.

Хората обаче ще са длъжни да вървят с маска на закрито в Италия най-малко до 31 март.

Дискотеките ще могат да отворят отначало от през днешния ден, въпреки и с известни ограничавания. За влизане в тях клиентите би трябвало да имат имунизационен пропуск, което значи, че негативен тест за ковид няма да е задоволителен, а потенциалът на нощните клубове ще бъде стеснен до 75 % за площите навън и до 50 на 100 за тези на закрито.

В Италия над 91 % от популацията над 12 години и повече от 35 на 100 от децата сред пет и 11 години към този момент са получили най-малко една доза ваксина, сочат публични данни.

Страната заплати висока цена по време на пандемията, с повече от 150 000 умряли, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР