Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по

...
Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по
Коментари Харесай

Италия измести България като най-евтината ски дестинация в Европа

Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по данни от ново изследване, направено от английски туристически организации, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Италианският град Бардонекия изпреварва българските курорти Боровец и Банско, заемайки първото място в годишния разбор на съотношението сред цена и качество на ски ваканциите, направен от английските туроператори " Поуст офис травъл мъни " и " Кристал ски холидейс ".

Цените в Бардонекия са се повишили едвам с 1,4 % по отношение на предходната година.
 Откриването на сезона в Банско тази година. Снимка Българска телеграфна агенция
Боровец заема второ място (с нарастване от 8,2 процента), а Банско отива на шесто място с нарастване от 18,1%, което се дължи на увеличените разноски за ски учебно заведение.

Проучването съпоставя цените на ски картите, наемането на съоръжение и образованието, както и цените на обяда и напитките по пистите в 36 европейски града. Цените в девет от общо 31 европейски зимни курорти, които бяха проучени и предходната година, са се намалили.
 Писта " Алберто Томба " в Банско. Снимка Българска телеграфна агенция
Най-голям е спадът на цените във френския Лез арк и швейцарския Венген, които тази година са с 5,5 % по-евтини. Най-скъпият ски курорт е Цермат в Швейцария, където цените са повече от два пъти по-високи от тези в Бардонекия.

А през днешния ден сезонът в Банско бе открит от някогашните първенци Марк Жирардели и Дебора Компаньони. Присъстваха доста туристи, а също по този начин предприемачи и политици, като да вземем за пример отрасловият министър Зарица Динкова.
 Марк Жирардели и Дебора Компаньони. Снимка Българска телеграфна агенция
С бизнеса сме оптимистични, чакаме по-силен сезон от предходната година, сподели Динкова пред медиите. Тя разяснява, че сезон 2022/2023 година е бил с 13% по-силен от зимния през 2019 година и с 1,8 млн. регистрации. Климатичните условия оферират добър сезон, а и записванията сочат доста добра вероятност, сподели още министърът на туризма. 

Във връзка с спора в Държавата Израел и неналичието на израелски туристи, министърът разяснява, че израелският пазар е значим за България както за зимния, по този начин и за летния туризъм.

Първоначалната подготовка беше за мощно наличие на израелски туристи, сподели още Зарица Динкова и добави, че маркетинговата акция е пренасочена към прилежащите ни страни, проведено е мощно наличие във Англия и скандинавските пазари, които, по думите на министъра на туризма, би трябвало да се създават „ извънредно целеустремено, в това число за летния туризъм “.
 Зарица Динкова. Снимка Българска телеграфна агенция
Динкова сподели, че има концепция за разработване на пътна карта за резистентен туризъм, по която ще стартира работа още през януари 2024 г. 

На журналистически въпрос за създаване на кабинкови лифтове, министър Динкова сподели, че това са едни от най-екологичните средства за този спорт, а туризмът става все по-конкурентен. Темата включва както устойчивото развиване, по този начин и развиването на локалните общности и опазването на природата, добави Зарица Динкова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР