Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по

...
Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по
Коментари Харесай

Италия измества България като най-евтина ски дестинация

Италия измества България като най-евтината ски дестинация в Европа по данни от ново изследване, направено от английски туристически организации, заяви Българска телеграфна агенция. Бардонекия изпреварва Боровец и Банско, като заема първото място в годишния разбор на съотношението сред цена и качество на ски ваканциите, направен от английските туроператори " Поуст офис травъл мъни " и " Кристал ски холидейс ".
Цените в Бардонекия са се повишили едвам с 1,4% по отношение на предишния зимен сезон. Боровец е на второ място (с нарастване от 8,2%), а Банско към този момент отива на шесто място с нарастване от 18,1%, което се дължи на увеличените разноски за ски учебно заведение.
Проучването съпоставя цените на ски картите, наемането на съоръжение и образованието, както и цените на обяда и напитките по пистите в 36 европейски града.
Цените в 9 от общо 31 европейски зимни курорти са се намалили. Най-голям е спадът на цените във френския Лез Арк и швейцарския Венген, които тази година са с 5,5% по-евтини. Най-скъпият ски курорт е Цермат в Швейцария, където цените са повече от два пъти по-високи от тези в Бардонекия.
На фона на новото изследване публично бе открит зимния сезон у нас. Очакваме един по-силен сезон от предходната година, сподели министърът на туризма Зарица Динкова при разкриване на зимния сезон в Банско. Сезон 2022/2023 година е бил с 13% по-силен от зимния сезон през 2019 година и с 1,8 млн. регистрации. Климатичните условия оферират добър сезон, а и записванията сочат доста добра вероятност, сподели министърът.
На журналистически въпрос за създаване на кабинкови лифтове, министър Динкова сподели, че това са едни от най-екологичните средства за този спорт, а туризмът става все по-конкурентен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР