Италия и Китай се надяват да задълбочат връзките си в

...
Италия и Китай се надяват да задълбочат връзките си в
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Италия и Китай се надяват да засилят връзките си в търговията и инвестициите

Италия и Китай се надяват да задълбочат връзките си в търговията и вложенията, да подтикват развиването на инфраструктурните и морски връзки. Това съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин след диалози с италианския държавен глава Серджо Матарела, осведоми Ройтерс.

Очаква се на следващия ден Си да подпише съглашение, с което Италия ще стане първата страна от Г-7, присъединяваща се към самодейността " Един пояс, веднъж " на Пекин, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Искаме да увеличим синергията сред тактиките ни за развиване, с цел да засилим съдействието в инфраструктурата, пристанищата, логистиката и морския превоз за да изградим поредност съответни планове по Пътя на Коприната ", сподели Си.

Китайският водач бе признат с почести от италианския президент. Матарела го посрещна с червен килим в двора на президентския замък, заобиколен от почетна армия и оркестър, изпълняващ химните на Китай и Италия. По-късно през днешния ден Си ще участва на тържествено полагане на венци на паметника на незнайния боец в Рим, ще посети Народното събрание и ще участва на държавна вечеря, на която ще пее италианската оперна звезда Андреа Бочели.

Най-важната част от визитата обаче е планувана за на следващия ден, когато ще бъде подписан меморандумът за съгласие, присъединяващ Рим към мегапроекта " Един пояс, веднъж ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР