Италия и Испания заедно ще се опитат да убедят пестеливите

...
Италия и Испания заедно ще се опитат да убедят пестеливите
Коментари Харесай

Италия и Испания притискат Пестеливата четворка за финансовия пакет за възстановяване

Италия и Испания дружно ще се опитат да убедят спестовните страни членки на Европейски Съюз да поддържат голям финансов пакет за превъзмогване на рецесията с ковид , разгласи испанският министър председател Педро Санчес в Мадрид, представен от Агенция Франс Прес.

Лидерите на Европейския съюз водят договаряния върху проект от 750 милиарда евро за подкрепяне на европейските стопански системи да поемат отрицателното икономическо влияние от пандемията от ковид.
 Меркел разгласи война на отричащия обстоятелствата популизъм
Меркел разгласи война на отричащия обстоятелствата популизъм

Канцлерът изнесе тирада пред Европейския парламент

Италия и Испания са измежду най-засегнатите страни, само че техните апели Европейски Съюз да се п ритече на помощ срещат съпротивата на " Пестеливата четворка " в Общността - Австрия, Дания, Холандия и Швеция.

Решение за помощта се чака по време на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 17 и 18 юли . Решението би трябвало да бъде единомислещо.

" Пестеливата четворка " от Европейски Съюз излиза с опция на френско-германския проект

Рюте сподели, че те също работят върху предложение

Премиерът на Испания Педро Санчес сподели на конференция, че идната седмица ще се срещне с сътрудниците си от Дания и Швеция, както и с немския канцлер Ангела Меркел.

Германия и Франция поддържаха проекта на Европейски Съюз, само че Берлин е запазен при отделянето на големи евросредства и ще играе значима роля по време на разискванията.

" С " спестовните " ние сме в дипломатическа работа ...за убеждаването им преди срещата на върха на 17 юли ", сподели Санчес.

На същия брифинг министър председателят на Италия Джузепе Конте означи, че също ще пътува до Холандия и Берлин преди срещата.

" Ние приказваме за бъдещето на Европа. Без мощен и съгласуван европейски отговор ние ще унищожим общия пазар ", предизвести Конте.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР