Италия и Испания са сред европейски държави, които допълнително ще

...
Италия и Испания са сред европейски държави, които допълнително ще
Коментари Харесай

Испания и Италия сред европейски държави, разхлабващи ограниченията

Италия и Испания са измежду европейски страни, които в допълнение ще разхлабят ограничаващите ограничения в битката с ковид от през днешния ден, осведоми Би Би Си.

Повечето бизнеси в Италия, в това число питейните заведения и фризьорските салони, ще отворят след над два месеца национална обсада. Испания ще анулира някои рестрикции отвън Мадрид и Барселона, като ще се разрешава събиране на групи до 10 души.

Властите взеха решение да стартират да анулират ограничавания след спад на смъртните случаи от ковид. Вчера в Италия бяха регистрирани минимум умряли от вируса от влязлото в действие изключително състояние през март. За последните 24 часа бяха доказани 145 умряли, което е забележителен спад от повече от 900 жертви на 27 март.

В Испания смъртните случаи паднаха под 100 за първи път от налагането на рестрикциите.

От през днешния ден заведенията за хранене, питейните заведения, кафенетата, фризьорските салони и магазините ще могат да отворят в Италия, само че единствено в случай че обезпечат обществена отдалеченост. Католическите църкви се приготвят да възобновят литургиите, само че също ще се ползва обществена отдалеченост и вярващите би трябвало да носят маски. На другите изповедения също ще им бъде разрешено да организират религиозни служби.

В Испания до края на седмицата множеството испанци ще излязат от блокадата. От през днешния ден се разрешава сядането навън в питейни заведения и заведения за хранене. Семействата ще могат да се събират още веднъж и срещите с другари до не повече от 10 души ще бъдат позволени.

В Мадрид и Барселона, както и някои други региони в Северозападна Испания, множеството рестрикции ще останат в действие, само че дребните магазини ще отворят.

Белгия отваря началните и съществени учебни заведения при прецизни условия.

Португалия, Гърция, Дания и Ирландия са измежду редица страни, които също разхлабват ограниченията. В България от през днешния ден отварят моловете, фитнесите и детските кухни.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,5 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 307 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,7 млн. случая и повече от 315 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 1,7 млн. души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР