Италия е засегната от впечатляващ туристически възход. Приливът на посетители

...
Италия е засегната от впечатляващ туристически възход. Приливът на посетители
Коментари Харесай

Италия с редици строги мерки

Италия е наранена от впечатляващ туристически напредък. Приливът на гости от чужбина е толкоз мощен, че на голям брой места по плажовете към този момент се изисква платена резервация, а в градовете се постановат строги ограничавания и солени санкции, написа DW.

Град Венеция постоянно е привличал внимание към елегантния си жанр. През годините северният италиански град се е борил против отрицателните прояви на всеобщия туризъм. Това лято разпоредбите за гости са по-строги от всеки път, а за нарушителите се плануват солидни санкции.

Например, неразрешено е гостите да се разхождат голи от кръста нагоре или да се къпят в каналите. Забранено е и сядането на голям брой места, като тротоари, фонтани, стълби и мостове.

 

Властите в града имат за цел да лимитират броя на почиващите, изключително на еднодневните гости. През 2019 година формалният брой туристи във Венеция е бил 5,5 милиона, само че с еднодневните гости този брой се усилва доста. Регулирането на този тип туризъм, обаче, остава предизвикателство.

Планираната " входна такса " за дневните туристи, за която се приказва от дълго време, към момента не е въведена и ще се отсрочи за идната година. Венеция е първият град в Италия, който подхваща такава мярка. И други области се принуждават да контролират потока от туристи. В община Бауней на остров Сардиния, да вземем за пример, достъпът до най-популярните плажове се управлява прецизно, с предварителна резервация.

Прогнозите за туризма в Италия тази година са впечатляващи. Очаква се над 68 милиона туристи да посетят страната - с близо три милиона повече спрямо предпандемичната 2019 година. Този прилив основава проблеми на доста места, в това число и на дребните острови, където автомобилният трафик през лятото се усилва доста.

На островите Лампедуза, Линоза и Прошида, както и в крайбрежния град Портофино, са въведени ограничавания за посетителите. В Портофино новите правила разрешават на полицията да постанова санкции до 275 евро на туристи, които нарушават разпоредбите за държание и придвижване в града. Тези наредби имат за цел да запазят дисциплинираност и успокоение в известните места, цитира bgonair.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР