Италия е увеличила броя на мигрантите, прехвърляни към други европейски

...
Италия е увеличила броя на мигрантите, прехвърляни към други европейски
Коментари Харесай

Италия е увеличила броя на мигрантите, прехвърляни към други европейски страни

Италия е нараснала броя на мигрантите, прехвърляни към други европейски страни, демонстрират публични данни, представени от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това понижава напрежението по въпроса и дава опция на крайнодесния водач Матео Салвини да насочи в по-голяма степен вниманието си към стопанската система.

По данни на италианското министерство на вътрешните работи през последните три месеца 172 мигранти, пристигнали в страната през Средиземно море, са били изпратени другаде при едвам 90 за интервала януари-август.

Имиграцията е един от най-проблемните въпроси в Италия и подхранваше възхода на партията на Салвини "Лига ", която от средата на предходната година до този август управляваше Италия дружно с Движение "Пет звезди ".

Новото съдружно държавно управление, което бе формирано от Движение "Пет звезди " и Демократическата партия, подписа съглашение за релокация в други страни членки на Европейски Съюз на избавени в Средиземно море мигранти, с цел да бъде понижен натискът върху южните страни членки на съюза.

Заместилата Салвини на поста вътрешен министър Лучана Ламорджезе е безпартиен технократ и си е основала по-добри връзки с европейските сътрудници.
"Европейските страни избират сегашните държавно управление и вътрешен министър пред Салвини, който непрекъснато отправяше обвинявания към тях ", сподели Джанфранко Паскуино, анализатор от Болонския университет.

Докато беше на поста, Салвини опита да затвори италианските пристанища за избавителни кораби на благотворителни организации. Тогавашните шумни спорове са минало, само че новото държавно управление не е отменило прокараните от него закони.

При състояние че страни от Европейски Съюз оферират да одобряват 82 % от мигрантите, подлежащи на релокация, натискът върху Италия отслабна и вниманието на Салвини се измести, отбелязва Ройтерс. Сега той оглавява съпротивата против реформирането на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), което съгласно него посредством преструктуриране на италианския дълг може да сложи в заплаха спестяванията на жителите.

Социологическите изследвания сочат, че "Лигата " си остава най-популярната партия в Италия.

"Салвини скача върху всяка тематика, по която държавното управление има компликации, (реформата) на ЕСМ е идеална. Той ще чака и други мотиви и ще се опита да се възползва от тях ", разяснява Паскуино.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР