Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. В Бергамо в

...
Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. В Бергамо в
Коментари Харесай

Трагедията в Бергамо: Твърде много починали и недостатъчно място за погребение

Италия е най-засегнатата от ковид европейска страна. В Бергамо в сряда починаха 93 души. Кошмарна обстановка, която принуди града да изиска прилежащи местности да получат телата за кремация.

Това е незабележим зложелател, само че това е и война, която Европа води против ковид.

Италия разгласи спомагателни 475 смъртни случая в сряда, в това число 93 единствено в град Бергамо, Ломбардия.

„ През последните няколко дни вършим заравяне на всеки тридесет минути. Това демонстрира тежестта на нашата обстановка “, сподели Франческо Аллева, представител на кмета, пред “Либерасион ”. Кошмарна санитарна обстановка, която предизвиква претоварването на лечебните заведения и неналичието на място в гробището.

Италианските медии пуснаха в сряда ужасни изображения на военни транспортни средства, пренасящи ковчези до околните места, с цел да бъдат кремирани мъртвите. „ Ла Стампа “ показва, че към шестдесет ковчега са пристигнали в Пиемонт, в Треката, Домодосола, Акви Терме и Серавалле Скривия, които чакат кремация. След като се извърши кремацията, пепелта ще бъде върната в Бергамо.

Трагедията е такава, че локалният ежедневник, „ Еко ди Бергамо “, беше заставен да усили броя на некролозите до единадесет. Видеоклип, сниман в църквата на градското гробище, също демонстрира десетки ковчези, сложени един до различен и отразява мащаба на бедствието. Излъчени бяха и болнични изображения.

Сред десетте умряли свещеници в Италия, половината са от епархията в Бергамо и Ломбардия.

“Епархията в Бергамо е най-засегната от ковид. От двамата инфектирани свещеници, шестима починаха ”, сподели епископът на Бергамо Франческо Бески. Сред умрелите е и монс. Винченцо Рини, шеф на епархийския седмичник „ Ла Вита Католика “ и някогашен президент на организацията SIR, на Федерацията на италианските римокатолически седмични списания и Италианската епископска новинарска организация.

“Еко ди Бергамо ” оповестява също, че погребалните услуги в града към този момент не могат да отговорят на всички условия, като някои служащи също се разболяват и принуждават фирмите да затварят.

По-тревожното е, че инсталацията на полевата болница, която трябваше да бъде основана, беше спряна заради липса на медицински личен състав. Грижовни лица, идващи от Китай, би трябвало да дойдат скоро, само че районният консултант по обществена протекция Джулио Галера осведоми районния ежедневник, че по този въпрос те “нямат сигурност ” и че болничното заведение не може да се отвори без гаранция. Тази болница трябваше да сътвори 228 кревати за заболели.

Общо 553 души починаха от ковид в Бергамо единствено за няколко седмици.

Днес италианското държавно управление заяви, че ще удължи периодите на карантината и ограничаващите ограничения, въведени поради разпространението на ковид. Според премиера Конте рестриктивните мерки дават резултати при сдържането на разпространяването на ковид, само че към момента не е ясно, по кое време ще бъде преминат пика.

Министърът на превоза Паола Де Микел издаде нощес следващата заповед за понижаване до най-малко на железопътните връзки: анулирани са 85% от влаковете.

Правителството също по този начин подреди да се понижи работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни институции работят отдалечено. Намаля личният състав в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

Карантината, включващи възбраната за предвижване на популацията без основателна причина, се вкарва до 3 април. Ватикана към този момент разгласи, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Почти 3 000 души са умряли от ковид в Италия, броят на инфектираните надвиши 35 000, а над 4 000 души са се излекували. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР