Италия е готова да осигури допълнителни 3400 военни в подкрепа

...
Италия е готова да осигури допълнителни 3400 военни в подкрепа
Коментари Харесай

Франция ще изпрати 500 военни в Румъния

Италия е подготвена да обезпечи спомагателни 3400 военни в поддръжка на напъните на НАТО

Франция ще изпрати 500 военни в Румъния като част от силите на НАТО, вследствие на нашествието на Украйна от Русия, разгласи началникът на генералния щаб на  френските въоръжени сили военачалник Тиери Бюкар, съобщи Франс прес. Заедно с военните ще и има и блиндирана военна техника. 

В Естония френското военно наличие като част от силите на НАТО ще бъде удължено след планувания период за промяна там, който беше март. Около 200-250 военнослужещи ще останат там, като това ще са бойци, подготвени и оборудвани за водене на бойни дейности при извънредно студено време. Ще бъдат ситуирани и четири изтребителя " Мираж 2000 ".

Същевременно ескорт от шест танка и друга военна техника от Англия дойде във военната база " Тапа " в Естония, съобщи ДПА. Лондон се чака да  изпрати 850 военни и съоръжение в Естония, като по този начин ще удвои съвсем контингента си там.

Части от силите за бързо реагиране на НАТО ще отидат в Норвегия за учения, сподели генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той добави, че НАТО разпростира елементи от силите за бързо реагиране по суша, море и въздух, само че не разясни къде ще бъдат ситуирани те. ДПА е научила от осведомен източник, че сухопътните сили може да бъдат пратени в Румъния.

Дания пък изрази подготвеност да даде 20 изтребителя Еф-16 за защитата на въздушното пространство на НАТО.

Премиерът на Италия Марио Драги съобщи, че съветската офанзива против Украйна " ни връща към най-мрачните дни на европейската история ", съобщи АНСА.

" Тази атака към този момент порази украинското население по един драматичен метод ", съобщи Драги пред Народното събрание на Италия.
" Украинското министерство на вътрешните работи записва цивилни жертви. Кадрите на беззащитни жители, принудени да се крият в бункери и метростациии са ужасяващи ", добави той.

Драги прикани Москва да изтегли военните си от Украйна и да се върне на масата за договаряния.
" Италианското държавно управление, дружно с интернационалните му сътрудници, постоянно сме се надялвали да се позволи рецесията по един кротичък метод по пътя на дипломацията ", добави той. " Диалогът обаче би трябвало да бъде почтен и на първо място потребен. Насилието в последните няколко седмици от страна на Русия прави този жанр разговор неосъществим ", съобщи той.

" Нашият приоритет би трябвало да бъде да укрепим сигурността на нашия континент и да използван оптимален напън над Русия, тъй че тя да изтегли военните си и да се върне на масата на договарянията ", добави той.

Драги сподели, че Италия е подготвена да обезпечи спомагателни 3400 военни в поддръжка на напъните на НАТО да възпре рецесията, подбудена от съветската инвазия в Украйна, добавя Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Пред Народното събрание Драги описа и по какъв начин Зеленски се е присъединил посредством видеовръзка на срещата на европейските водачи в четвъртък вечерта и е споделил, че е цел на съветските сили. Драги описа, че Зеленски се укривал някъде в Киев и добави, че през вчерашния ден е имал спогодба с украинския президент за телефонен диалог в 9,30 ч. сутринта, само че най-после Зеленски не е бил разполагаем. Малко по-късно в Туитър акаунта на Зеленски се появи известие на украински, в което той споделя, че на подстъпите на Чернигов, Гостомел и Мелитопол е имало тежки сражения и че са загивали хора

. В известието се добавя, че идващия път Зеленски ще се опита да промени графика на войната, с цел да поговори с Драги в прецизен час, оповестяват Ти Джи Ком 24 и АНСА. Този горчиво-ироничен туит бе необятно коментиран в Италия, само че малко по-късно се организира телефонен диалог сред италианския външен министър Луиджи Ди Майо и украинския му сътрудник Дмитро Кулеба. След това Кулеба разясни, че епизодът сред Зеленски и Драги е бил просто неразбирателство. И добави, че бързо ще бъде проведен нов телефонен диалог, добавя АНСА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР