Италия драстично затяга наказанията за неправителствени организации и корабите им,

...
Италия драстично затяга наказанията за неправителствени организации и корабите им,
Коментари Харесай

Италия ще наказва строго организации, спасяващи мигранти

Италия фрапантно стяга наказванията за неправителствени организации и корабите им, които избавят незаконни мигранти и ги водят в страната, предадоха осведомителните организации. Сенатът гласоподава избор на доверие на съдружния кабинет на  антисистемното Движение " Пет звезди " и на крайнодясната партия " Лига ", като по този метод утвърди законопроекта с нови строги мерки. В поддръжка на кабинета гласоподаваха 160 сенатори, а против него - 57. 

Законопроектът за наказванията на помагащите на мигранти благотворителни организации е дело на вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини, който е и водач на " Лига ". Одобрените ограничения плануват увеличение на оптималните санкции за плавателни съдове, влизащи без разрешение в италиански води, до 1 милион евро. Капитаните на корабите, които подценяват заповедите на управляващите, пък ще могат да бъдат неотложно задържани. Плавателните им съдове ще бъдат автоматизирано иззети. Текстът към този момент бе признат от долната камара на Народното събрание и придоби силата на закон тъкмо преди излизането на Народното събрание в лятна почивка от през вчерашния ден. Политици от Движението " Пет звезди " се оповестиха против суровите санкции, препоръчани от " Лига ", и гласоподаваха против тях. Крайните ограничения на Салвини против мигрантите доведоха до съществени раздори вътре в ръководещата коалиция. 

Самият Салвини потегли на работна обиколка из плажовете в Италия, с цел да обясни на избирателите политиката на неговата партия " Лига ", заяви " Политико ". Вицепремиерът и вътрешен министър, който обича показните акции, стартира тура от Анцио, на 60 км южно от Рим, като програмата му включва визити в регионите Абруцо, Пулия, Калабрия и Сицилия. Салвини желае да си подсигурява поддръжката на гласоподавателите, защото не е изключено в Италия да се проведат предварителни избори поради проблемите в обединението. Целта на водача на " Лига " е да покаже, че е национален човек и не са му непознати заниманията на хората. Популистката му стратегия очевидно е сполучлива, защото съгласно последните социологически изследвания за крайнодясната му партия биха дали своят вот 38% от гласоподавателите, в случай че в този момент се явят пред урните - това е два пъти по-висок резултат по отношение на парламентарния избор в Италия през 2018 година

КАРЕ - СТАТИСТИКА

По данни на  Международната организация по миграция от началото на т.г. в Европа са пристигнали 39 289 мигранти и бежанци, което е с 34% по-малко в съпоставяне със същия интервал през м. г., когато дошли 59 271 души. Най-много мигранти и бежанци са приели Гърция (18 947) и Испания (13 568). В Италия са пристигнали 3950 души, а останалите са отишли в Кипър и Малта. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР