Италия детронира шампиона Сърбия и се класира за финала на

...
Италия детронира шампиона Сърбия и се класира за финала на
Коментари Харесай

Италия детронира Сърбия и ще играе за титлата от европейското първенство по волейбол за мъже

Италия детронира първенеца Сърбия и се класира за финала на европейското състезание по волейбол за мъже. В зала " Сподек " в полския град Катовице италианците се постановиха с 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) и ще играят на първи край от 2013 година насам, когато отстъпиха на Русия.

Техен противник в разногласието за златните медали ще бъде тимът на Словения, който в ранния полуфинал се наложи над домакините от Полша с 3:1 гейма.

Италия и Словения играха дружно в предварителна група " С ", в която бе и тимът на България. Тогава " адзурите " завоюваха с 3:0 гейма и влизат в финала, който е 21:30 довечера в ролята на любимец.

Срещу Сърбия обаче италианците бяха новобранци. Това обаче не им повлия по никакъв метод. В първия гейм играчите на Фердинандо де Джорджи изостаха съвсем от самото начало и трябваше да отразят сетбол при 23:24, само че се оправиха и измъкнаха откриващата част с 29:27.
Играта продължи да бъде изцяло равностойна и във втория гейм, който още веднъж обаче отиде на сметката на италианците. Сърбия изравни при 21:21, само че Италия завоюва 4 от идващите 5 разигравания, с цел да поведе с 2:0.
Европейските първенци за 2019 година сподели по-различно лице в третия гейм. В него те водеха съвсем от самото начало и въпреки да позволиха равнене при 23:23, съумяха да го затворят с 25:23.

В този миг изглеждаше, че играчите на Слободан Ковач ще имат сили за поврат. Такъв обаче не се случи, а даже в противен случай - в четвъртия гейм Италия стартира вихрено, поведе с 5:0 точки и затвори мача след 25:18.

За Сърбия остава присъединяване в мача за бронзовите медали, в който ще срещнат домакините от Полша. Срещата е през днешния ден от 18:30 часа.

19-годишният Алесандро бе най-резултатен за Италия с 23 точки, до момента в който Джулио Пинали осъществя 17. За Сърбия Урош Ковачевич направи 16 точки.

До момента Италия има шест европейски трофеи, като последната бе извоювана през 2005 година. Словения към момента търси първото си злато от европейско състезание, като отборът загуби финалите през 2015 година от Франция и през 2019 година от Сърбия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР