Италия даде гражданство на неизлечимо болното британче Алфи Еванс, предаде

...
Италия даде гражданство на неизлечимо болното британче Алфи Еванс, предаде
Коментари Харесай

Италия даде шанс за неизлечимо болното британче Алфи Еванс

Италия даде поданство на неизлечимо болното британче Алфи Еванс, съобщи АП.

Агенцията показва, че решението е на външното министерство в Рим. По този метод Алфи Еванс ще може да бъде трансфериран в болница в Италия, където лекари ще могат да продължат да се борят за живота на бебето .

Бащата на болното дете хвърча до Рим и на 18 април се срещна с папа Франциск. Притежаваната от Ватикана болница Бамбино Джесу към този момент предложи са се грижи за Алфи.

 Отхвърлиха тъжба на Алфи Еванс
Отхвърлиха тъжба на Алфи Еванс

Папата се моли за детето

Трима експерти към този момент летяха до Ливърпул, с цел да прегледат детето и да се срещнат с неговото положение . Директорът на болничното заведение съобщи, че лекарите ще създадат всичко допустимо, с цел да облекчат положението на Алфи.

Само преди дни английският висш съд също поддържа решението да се изключат системите на неизлечимо болното момченце Алфи Еванс. Решението последва позицията на Европейския съд по правата на индивида, който също отхвърли молбата на родителите лекарите да продължат битката за живота на детето им.

Роденият на 9 май 2016 година Алфи е в болница в Ливърпул от декември 2016 година

На 15 април по време на неделната молитва " Царице Небесна " папа Франциск насочи своите мисли към " хората, като Винсент Ламбер във Франция, и дребния Алфи Еванс във Англия, които живеят в тежка форма на физическо увреждане , подпомагани от медицински личен състав за своите първоначални потребности. Като увери в своите молебствия, папата прикани тези хора да бъдат третирани " с огромна респект към живота ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР