Италия би могла да свие дълга си, намалявайки данъците. Това

...
Италия би могла да свие дълга си, намалявайки данъците. Това
Коментари Харесай

Италия може да свие дълга си единствено с намаляване на данъците, каза Салвини

Италия би могла да свие дълга си, намалявайки налозите. Това съобщи през вчерашния ден вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини, представен от " Ройтерс ".

" Единственият метод да се понижи дългът, насъбран в предишното, е да се намалят налозите (...) и да се разреши на италианците да работят повече и по-добре. С въвеждането на ограничавания, наказания и ограничения за строги икономии се усилиха задлъжнялостта, бедността и безработицата. Трябва да създадем противоположното ", написа политикът в " Туитър ".

" Не желаеме непознати пари, просто желаеме да влагаме в работни места, в развиване, проучвания и инфраструктура. Уверен съм, че Брюксел ще се отнесе с почитание към това предпочитание ", съобщи Салвини.

Европейската комисия предложи по-рано през вчерашния ден против Италия да бъде стартирана наказателна процедура за несъразмерен недостиг.

Според зам.-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис плануваното понижение на налозите може да бъде доста скъпо и в допълнение да утежни италианските финанси.

Италианският обществен дълг се усили от 131.4% от Брутният вътрешен продукт през 2017 до 132.2% през 2018 година Еврокомисията пресмята, че той ще доближи 133.7% тази година и 135.2% през 2020, нарушавайки разпоредбите на Европейски Съюз, съгласно които би трябвало да бъде понижен.

Прогнозите на комисията са по-песимистични от тези на Италия. Рим чака дългът да се усили тази година до 132.6% от Брутният вътрешен продукт и да намалее до 131.3% през 2020 година Разликата се дължи главно на това, че Брюксел не включва в прогнозите си нарастване на налог продажби идната година, което италиански държавни чиновници неведнъж обявиха, че ще опитат да избегнат, въпреки приходите от нарастването да са включени в икономическата прогноза на Рим. Еврокомисията също така пресмята, че проектът за приватизация няма да окаже въздействие върху растежа на Италия, за разлика от по-оптимистичните прогнози на Рим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР