Италианците впечатлиха още преди началото на откриващия мач за Евро

...
Италианците впечатлиха още преди началото на откриващия мач за Евро
Коментари Харесай

Италия блесна с костюми: Армани ги посвети на легендарния Ен...

Италианците впечатлиха още преди началото на откриващия мач за Евро със своите костюми. Оценете в какви стилни якета са почнали на шампионата.

Това е обичайна фотосесия на целия тим.



И стилът не е инцидентен - точно Армани приготви трибют, ушивайки ретро комплекти за националния тим.

Те са отдадени на именития италиански треньор Енцо Беарзот.

Леко памучно сако, тенденциозен лек резултат на бръчки, мек черен панталон - Италианската футболна федерация има четиригодишен контракт с Армани.

Евро 2020 е първият огромен шампионат, на който екипът носи тази първокласна марка. Самият Джорджо Армани означи, че се гордее със съдействието: „ Радвам се да облека националния ни тим сега на рестартирането му, в навечерието на толкоз значим шампионат. В тези костюми се съчетават спортна грациозност и достоверен дух. Тези облекла са изпълнени с горделивост и достолепие - по този начин би трябвало да бъдат възприятията на нашите играчи. "

Нека да се задълбочим в историческите паралели: тук е Енцо Беарцот през 80-те години и Роберто Манчини в този момент.



Беарцот е суперзвезда на своето време: както сполучлив експерт, по този начин и създател на извънреден, различим жанр.



Кадрите със запалена лула в устата са настрана изкуство. Смятаме цигарите на Йохан Кройф за именити, само че тук мъжът изглеждаше толкоз възвишен и спокоен. Друга планета.



Най-важната и като цяло единствена в кариерата му победа на Беарцот. Но каква: той докара националния тим на Италия до златото на Мондиал 1982.



Ето един прочут удар: Енцо, вратарят Дино Зоф, халфът Франко Каузио и по това време италианският президент Сандро Пертини се хвърлят в скопа - италианска игра на карти. Със незабравим аксесоар, който първите трима неотдавна получиха.


Това е Беарцот (вдясно), който разисква нещо с Чезаре Малдини - апропо, в фрагмента има и лула. Не Енцо не пуши, само че въпреки всичко аксесоарът е наоколо.



Познавате ли героя отляво, който Енцо прегръща толкоз нежно? Да, младият Фабио Капело след победния мач с Англия в Рим, това е 1976 година.



И още за паралелите: връзката на Роберто Манчини с Енцо Беарцот не се получи - и за това е отговорен актуалният треньор на италианския народен тим.

Един ден 19-годишният Манчини се мотае до сутринта в Ню Йорк, връща се в хотела на тима едвам в шест и Енцо го вижда. Той извика момчето на мястото си, смъмри го вярно и сподели, че в никакъв случай повече няма да го извика в националния тим - даже да вкара 40 гола за сезон.

Тогава купонджията Роберто изглеждаше по този начин.



Самият Манчини описа тази история неотдавна в изявление, само че най-любопитното е, че в този момент той е сигурен, че в сходна обстановка той самият ще работи по същия метод като Енцо.

„ Ще направя всичко като Беарцот, той беше прав. Тогава бях дете за него, през днешния ден моята роля е татко за играчите, в този момент изцяло разбирам Енцо. И в този момент виждам чудесно на тренировките кой е спал задоволително и кой е прекарал добре през нощта “, споделя Манчини. - Много години след този епизод, когато той към този момент беше пенсионер, се срещнахме и той самият ме атакува. „ Защо не ми се обади да се извиня? “ И не го направих, тъй като се срамих прекалено много от държанието си. Бях сигурен, че той към момента е сърдит. Берзот се хвана за главата: „ Наистина чаках с неспокойствие този апел да ви извикам в националния тим, само че не можах да направя нищо без опрощение - по тази причина пропуснахте Мондиала 86 “. В този миг желаех да умра. "

Така ненадейно изникна връзката сред сегашния треньор на италианския народен тим и неговият именит предходник, в чиято чест са основани тези костюми на върха на елегантността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР