Италианското правосъдие съобщи за задържането на десетки предполагаеми членове на

...
Италианското правосъдие съобщи за задържането на десетки предполагаеми членове на
Коментари Харесай

Бивш евродепутат замесен в разследване на мафиотска организация в Италия

Италианското правораздаване заяви за задържането на десетки хипотетични членове на калабрийската мафия ндрангета в следствие, в което са забъркани и двама политици, в това число някогашният евродепутат и водач на италианските християндемократи Лоренцо Чеза, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според изказване на калабрийската прокуратура в Катанцаро, след днешната интервенция 13 обвинени членове на ндрангета са арестувани под стража, а други 35 души са под домакински арест.

Те са упрекнати в данъчни измами посредством подправени фактури, принадлежност към незаконна организация и нелегално приемане на държавни поръчки, най-вече за доставки на защитна екипировка против новия ковид.

Сред хората под домакински арест е районният секретар на италианските християндемократи в Калабрия Франческо Таларико. Той е обвинен в приемане на обещани от ндрангета гласове на парламентарните избори от март 2018 година, като в подмяна заречен на незаконната формация да получи държавни поръчки.

Лидерът на партията Лоренцо Чеза пък е обвинен, че е посредничил сред Таларико и ндрангета. Той отхвърля това, само че въпреки всичко подаде оставка от партийното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР