Италианското правителство ще обжалва в Европейския съд решението на ЕС

...
Италианското правителство ще обжалва в Европейския съд решението на ЕС
Коментари Харесай

Италия ще обжалва в Съда на ЕС преместването на Агенцията за лекарствата в Амстердам

Италианското държавно управление ще апелира в Европейския съд решението на Европейски Съюз да реалокира здравната си организация в Амстердам, съобщи " Ройтерс ", като цитира държавен източник.

Вчера кметът на Милано, чийто град също аплайваше за ново седалище на службата, съобщи за радио 102.5, че е разискал въпроса с премиера Паоло Джентилони. " Казах му, че е време да минем в нахлуване. Няма подозрение, че по този начин и ще стане ", сподели Бепе Скала, представен от ДПА.

Решението на Италия последва известието на холандското държавно управление, че Европейската организация по медикаментите ще би трябвало да се настани във краткотрайни пространства след преместването си от Лондон, тъй като седалището й в Амстердам няма да е готово.

Агенцията би трябвало да напусне английската столица до 30 март 2019 година поради излизането на Англия от Европейски Съюз.

Предложеното от холандското държавно управление краткотрайно решение " не е оптимално. Ще разполагаме единствено с половината пространство в съпоставяне със сегашните ни офиси в Лондон ", сподели шефът на организацията Гуидо Рази.

Италианските публични лица използваха това изказване за опит да се даде нова опция на Милано. През ноември Амстердам победи италианския град с изтегляне на чоп след тъждество при гласуването на държавните управления на Европейски Съюз, отбелязва ДПА. София също бе препоръчана от българското държавно управление като претендент да приюти организацията, само че в никакъв случай не е била считана за любимец.

Официални лица в Брюксел обаче са скептични за възможностите да се преразгледа въпросът. " Решението бе взето и това е. Разбирам, че се води някаква полемика, само че не мисля, че мога да кажа нещо за нея ", сподели представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР