Италианското правителство реши от 10 януари да се изисква ваксинационен

...
Италианското правителство реши от 10 януари да се изисква ваксинационен
Коментари Харесай

Италия затяга правилата за неваксинираните

Италианското държавно управление реши от 10 януари да се изисква имунизационен пропуск за достъп в публичния превоз, хотелите, външните елементи на заведенията за хранене, ревютата и конгресите, а също в басейните и залите за фитнес, предава Франс прес.

Наредбата за въвеждане на незабавни ограничения, с които да ограничи разпространяването на епидемията от КОВИД-19, беше утвърдена на министерски съвет, управляван от премиера Марио Драги.

Досега беше допустимо да се пътува с трен или аероплан след показване на " базов " здравен пропуск, издаван на хора, които са се ваксинирали или имат негативен тест за коронавирус.

Ваксинационен пропуск ще се издава единствено при приключен имунизационен цикъл или преболедуван коронавирус.

В Италия имунизационен пропуск до момента се изискваше от представителите на избрани специалности като здравните служащи и силите на реда.

Правителството нощес реши също да анулира 10-дневната карантина за контактни лица, които са имунизирани или са се възстановили от коронавирус. За неимунизираните обаче задължението за карантиниране се резервира.

" Смятам, че е разумно да се ползват разнообразни правила за тези жители, които са следвали държавните инструкции, поставяйки си две дози ваксина, а по-късно и подсилваща доза ", съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Андреа Коста, представен от Ройтерс.
Смекчаването на разпоредбите за самоизолация цели да облекчи ситуацията в някои сфери като превоза, който беше значително неподвижен заради отсъствието от работа на забележителен брой чиновници, сложени под карантина.

Ограничения ще има и при спортните събития - с 35 % аудитория, когато са на закрито и 50 %, когато са навън.

Подобно на европейските си съседки Италия се сблъсква в последните дни с увеличаващ се брой инфектирани. Вчера бяха регистрирани над 98 000 нови случая.

Ваксинираните с две дози в страната са близо 80 %, а тези, които са си сложили и бустерна доза, са към 30 %.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР