Италианското правителство реши да смени обозначението на областите, които досега

...
Италианското правителство реши да смени обозначението на областите, които досега
Коментари Харесай

Ломбардия и Калабрия вече не са високорискови за Covid-19

Италианското държавно управление реши да смени обозначението на областите, които до момента бяха считани за високорискови поради коронавирусната зараза, съобщи ДПА. Това ще разреши на заведения за хранене и на питейни заведения в тези области да отворят порти още веднъж на следващия ден, пет седмици откакто управляващите постановиха частична карантина.

Съгласно наредбите, въведени преди повече от месец, областите бяха разграничени на три зони според от риска - алена, оранжева и жълта.

Ломбардия и Калабрия към този момент не са високорискови и в този момент от червени станаха жълти зони , защото броят на случаите на болест е намалял. Абруцо е оранжева зона, вместо алена, както беше до момента. Тези промени ще облекчат живота на хората, които ще могат да напущат домовете си и да се придвижват по-свободно. Ресторантите ще могат да проработят денем в жълтите зони.

Въпреки тази смяна в зоните обаче питейните заведения и заведенията за хранене ще би трябвало да затварят порти в 18 ч. , а вечерният час влиза в действие от 22 ч.

За последното денонощие в Италия от затруднения от Ковид-19 починаха 649 души, а новозаразените са 19 903, предадоха международните организации. С последните смъртни случаи Италия още веднъж зае първо място в тази черна статистика, изпреварвайки Англия, отбелязва Франс прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР