Италианското правителство поставя рафинерията на руския петролен гигант Лукойл под

...
Италианското правителство поставя рафинерията на руския петролен гигант Лукойл под
Коментари Харесай

Италия пое временен контрол над рафинерията на Лукойл

Италианското държавно управление слага рафинерията на съветския петролен колос " Лукойл " под краткотраен държавен контрол, оповестява " Франс прес ". Действията се вършат, с цел да се предотврати нейното затваряне и да се подсигуряват енергийните доставки, защото след 5 декември влиза в действие европейското ембарго върху вноса на съветски недопечен нефт.

Притежаваната от " Лукойл " рафинерия ISAB в Сицилия е една от най-големите в Европа и беше изправена пред заплахата да приключи производството си поради ембаргото на Европейски Съюз върху вноса на съветски недопечен нефт.

" Временното ръководство " на рафинерията ще продължи най-вече 12 месеца, показва източник пред организацията.

С слагането на рафинерията под държавен контрол Италия следва, която през септември пое контрола върху немските действия на съветската петролна група " Роснефт ", която ръководи голям брой рафинерии там.

" Извънредната интервенция има за цел да отбрани както стратегическия народен енергиен център, по този начин и равнищата на претовареност, значими както за Сицилия, по този начин и за цялата страна ", съобщи министър-председателят Джорджия Мелони в малко изказване.

Европейските банки стопираха да финансират активността на ISAB поради заплахата да си навлекат наказания. Рафинерията ISAB има годишен потенциал за преправка на 10 млн. тона недопечен нефт и обезпечава към 20% от потребностите на страната.

" Това е краткотрайно решение ", с цел да се " избегне прекъсването на машините и активността, както и произлизащата от това загуба на работни места ", съобщи регионалният шеф на Сицилия Ренато Скифани по време на съвещание на държавното управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР