Италианското правителство обяви извънредно положение по отношение на имиграцията след

...
Италианското правителство обяви извънредно положение по отношение на имиграцията след
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение заради мигрантите

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние във връзка с имиграцията след " внезапно повишаване " на потоците през Средиземно море.

Това стана ден откакто бреговата защита управлява избавителна интервенция за две лодки с 1200 души на борда. Рим към този момент над месец и половина приканва Европейския съюз да предприеме повече старания за прекъсване ма миграцията, увеличени бяха и присъдите за каналджийство.

Мярката се показва като по-добро ръководство на идващите мигранти и оборудванията за репатриране.

За този режим, който ще продължи шест месеца, ще се провиснал 5 млн. евро, разгласи министерството на гражданската отбрана и морските политики. С тези средства би трябвало да се подоби работата по различаване и експулсиране.

 Италия стяга ограниченията за трафик на хора след нещастието с мигранти Италия стяга ограниченията за трафик на хора след нещастието с мигранти

Непосредствено след известието не е известно какво произтича от тази стъпка, само че, наподобява, тя е и обръщение към Брюксел. Важно е " Европа да осъзнае, че няма доста време ", сподели отрасловият министър Нело Музумечи. " Нека бъде ясно, ние не решаваме казуса, решението може да зависи единствено от виновната интервенция на Европейския съюз. "
Същевременно изключителните положения са добре познати на Италия и то освен поради пандемията: обявявани са 128 пъти за последните 20 години, само че единствено един път - поради миграцията, през 2011 година от тогавашния министър председател Силвио Берлускони. Целта на този казус обаче бе оповестена като филантропична: за разпределение на идващите с лодки из страната.
Мярката планува ускорено репатриране на хората, които не могат да останат законно, съгласно държавни източници на европейски медии и " Ройтерс ".

Овладяването на имиграцията бе измежду целите на държавното управление на, от чиято партия е и Музумечи, а острите нападки против предшествениците по тематиката помогнаха за. Само през 2023 година обаче към 31 хиляди мигранти са пристигнали в Италия съгласно данни на вътрешното министерство - за съпоставяне към 7900 през същия интервал. Италиански медии приказват за 3000 пристигнали по крайбрежията на страната единствено за последните три дни.

 Италия упрекна Италия упрекна " Вагнер ", че ѝ праща мигранти

Същевременно съгласно Международната организация за миграция от 2013 година насам са починали близо 26 хиляди души при опит да прекосят Средиземно море.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР