Италианското правителство обмисля план за 930 млн. евро, целящ да

...
Италианското правителство обмисля план за 930 млн. евро, целящ да
Коментари Харесай

Италия ще субсидира с $1 млрд. бедните да купуват италиански електромобили

Италианското държавно управление обмисля проект за 930 млн. евро, целящ да окуражи хората да оставят своите коли с ДВГ и да преминат на такива с електромотор/и, оповестява Automotive News, базирайки се на Bloomberg.

Пакетът ще включва финансови тласъци до 13 750 евро, с цел да разреши на хората с годишен приход под 30 000 евро да предадат за скрап своите стандартни коли от категория Евро 2, които са на възраст над 20 години, с цел да купят нов електрически автомобил.

Целта, съгласно документа, е „ да се промени италианският автопарк, който е един от най-старите в Европа с най-малко 11 млн. автомобила от категория Евро 3 или по-ниска. ” Разбира се, той няма по какъв начин да се мери по напреднала възраст с родния автопарк, в който над 2/3 от колите са на възраст над 20 години.

Планът би трябвало да „ поддържа фамилиите с невисок приход и покупката на коли, създадени в страната. ”

Панът ще бъде показан на среща с представители на автомобилния бранш на 1 февруари.

Регистрациите на нови коли в Италия се усилиха с 19% през 2023 година до към 1,57 млн., демонстрират данните на транспортното министерство на страната. Но пазарният дял на електрическите автомобили в Италия е доста по-малък от този в други страни от Европейски Съюз.

Повече по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР