Италианското правителство иска другите държави от ЕС да се ангажират

...
Италианското правителство иска другите държави от ЕС да се ангажират
Коментари Харесай

Италия иска разпределяне в други държави от ЕС на 135 мигранти, спасени снощи

Италианското държавно управление желае другите страни от Европейски Съюз да се ангажират с приемането на към 135 избавени нощес мигранти, преди да им разреши да слязат по крайбрежията на Италия, съобщи ДПА.

Преди Италия да получи "официален отговор " от Европейската комисия, корабът няма да има достъп до нито една точка на италианския бряг, с цел да стовари мигрантите, споделиха източници от италианското министерство на вътрешните работи.

Вчера мигрантите първо бяха избавени от италиански риболовен кораб на към 90 км от крайбрежията на Малта и по-късно бяха трансферирани на транспортен съд на италианската гранична полиция.

Вътрешният министър и вицепремиер на Италия Матео Салвини постоянно заплашва да държи мигрантите в намерено море като метод да притиска европейските си сътрудници да се съгласят на съглашения за шерване на бремето, отбелязва ДПА.

Този въпрос от дълго време провокира търкания сред европейските столици. Поредните опити за решаването му през последните няколко седмици останаха безплодни. Салвини нормално отхвърля на кораби на благотворителни организации да оставят мигранти на брега. Доста извънредно е за него да ползва същата тактичност във връзка с италианско полицейско поделение, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР