Италианското правителство иска да смекчи анти-коронавирусните рестрикции по-бързо в някои

...
Италианското правителство иска да смекчи анти-коронавирусните рестрикции по-бързо в някои
Коментари Харесай

В части от Италия смекчават мерките с бързи темпове

Италианското държавно управление желае да смекчи анти-коронавирусните рестрикции по-бързо в някои райони, съобщи ДПА. От понеделник адриатическият район Молизе, известният курортен остров Сардиния и област Фриули-Венеция Джулия на североизток ще бъдат сложени в така наречен "бяла зона " с най-слабите правила заради положителната обстановка с инфекците.
Здравният министър Роберто Сперанца ще подпише съответната заповед, заяви министерството. Останалите области ще останат в "жълтата зона " с умерени ограничавания.
В "белите зони " към този момент няма да има вечерен час.
Места, като културни центрове и развлекателни паркове, които следва да отворят в "жълтите зони " с последователното разхлабване на анти-ковид рестрикциите през идващите седмици, ще могат да възобновят работа от понеделник, заяви "Кориере каузи сера ". Хората ще могат да посещават клубове, само че няма да могат да танцуват там, а единствено да слушат музика, до момента в който хапват и пийват. Ще бъдат разрешени още веднъж и празненства, само че гостите ще би трябвало да имат негативен тест за ковид или доказателство, че са преболедували или са имунизирани.
Остава в действие задълженито да се покриват носът и устата, и вътре в пространства, и на открито. както и разпоредбите за физическа отдалеченост. В седмичния си отчет през вчерашния ден здравните специалисти установяваха възстановяване на обстановката. Инфекциите на седемдневна база са спаднали до 47 на 100 000 поданици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР