Италианското футболно първенство официално ще се поднови в средата на

...
Италианското футболно първенство официално ще се поднови в средата на
Коментари Харесай

Подновяват италианското футболно първенство. Испания ще връща публиката на стадионите

Италианското футболно състезание публично ще се възобнови в средата на юни, се споделя в известие на локалната федерация, само че преди този момент ще се изиграят последните три мача за Купата на Италия.

На 20 и 21 юни ще се проведат четири мача от 25-ия кръг на Серия “А ”: Аталанта - Сасуоло, Верона - Каляри, Интер - Сампдория и Торино - Парма. Решението е взето след видеоконференция с присъединяване на представители на всички 20 клуба от Серия “А ”, осведоми Агенция " Фокус ".

Та 22 юни стартират мачовете от 27-ия кръг. Решено беше още преди началото на италианския шампионат да се организира Купата на страната. В срещи-реванши от полуфиналите един против различен излизат Наполи - Интер и Ювентус - Милан. Срещите са планувани за 13 и 14 юни, а финалът - на 17 юни. 

Междувременно, в испанската Ла Лига към този момент оповестиха, че акция 2020/21 ще започва на 12 септември и доста хора в страната се надяват, че тогава може да бъдат позволени почитатели по трибуните. 

Според вестник El Pais ще има три стадия на последователното връщане на публиката. Първият ще стартира при започване на сезона. От септември ще може да се цялостни 30% от потенциала на стадионите, а през ноември да нарасне до 50%. Третият и заключителен стадий се чака да стартира през януари, когато се цели на трибуните да има 100%. Всичко, несъмнено, зависи от удобното развиване на епидемиологичната конюнктура през този интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР