Италианско трио сопрани с необикновен концерт в Дом на културата

...
Италианско трио сопрани с необикновен концерт в Дом на културата
Коментари Харесай

Любимки на Андреа Бочели идват в Пловдив

Италианско трио сопрани с невероятен концерт в Дом на културата „ Борис Христов “

В годината на честването на 100-годишнината от рождението на огромното сопрано Мария Калас, три извънредно надарени и прелестни италиански сопрани, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио с невероятните си гласове са подготвени да изненадат цялата българска аудитория с плана Il Mondo.

На 5 юли от 19:00ч.  в Пловдив  на сцената на Дом на културата „ Борис Христов “, дружно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, Италианското трио сопрани ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен облик с богата стратегия от типичен оперни арии, неподражаеми италиански мелодии, шлагери от Бродуей и определени творби от международната музикална сцена, които няма да оставят равнодушни никого от феновете. Тяхната експресивност и великолепие в осъществяването вършат планът “Il Mondo ” несравним и извънредно неотразим.

Елена Роси е един от  специфичните посетители на турнето на Андреа Бочели в Съединени американски щати, Азия и Близкия изток. Марика Франчино специализира при интернационалните известни актьори, в това число сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си фондация Лучано Павароти и печели редица награди, като наградата от комитета „ Енрико Карузо 2021 “. Виола София Нисио печели редица международни влиятелни състезания за оперно пеене, последните са от октомври 2022 година печели втора премия на състезанието за оперни артисти в Пиенца, а през ноември 2022 година печели втора премия на състезанието „ Магда Оливеро “ в Милано. Всяка една от тях работи с известни оркестрови и театрални режисьори и извършват водещи функции в най-престижните  театри в Италия и по света.

Концертът на Италианското трио сопрани съставлява неповторима опция за Пловдивчани да се наслаждения на вълнуващо музикално преживяване, което ще им разреши да бъдат потопени в света на класическата музика и изяществото на вокалното изпълнителско изкуство.

Концертът е част от национално им турне в България и включва изяви и в следните градове – Враца (2 юли), Перник (3 юли), Карлово (6 юли), Ямбол (10 юли), Хасково (12 юли), Кърджали (13 юли), София (15 юли), Търговище (17 юли), Варна (18 юли) и Плевен ( 19 юли).

Билетите за концертите към този момент са в продажба в мрежата на ивентим, грабо и на касата на МаскАрт в Дом на културата „ Борис Христов “ и се чака огромен интерес към този извънреден план.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР