Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо посочи, че в дневния ред

...
Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо посочи, че в дневния ред
Коментари Харесай

В Италия ще намаляват заплатите на депутатите

Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо уточни, че в дневния ред на популистите има още доста за извършване, като понижаване на заплатите на законодателите в страната е част от него, заяви Bloomberg.

" Ние сме единствено в края на началото ", разяснява вицепремиерът два дни, откакто италианският парламент утвърди бюджета на държавното управление за 2019 година, който планува ограничения за подкрепяне на най-бедните в страната и понижаване на пенсионната възраст за някои.

Ди Майо, водач на съдружния партноьор " Пет звезди ", даде обещание въвеждането на " превъзходен закон ", който да редуцира обезщетенията за членовете на Народното събрание през тази година. Италианските законодатели са измежду най-високоплатените в Европейския съюз.

Президентът на Италия Серджо Матарела се опита да овладее популистките водачи - вицепремиерите Ди Майо и Матео Салвини. В новогодишното си послание президентът означи възходящия дълг на страната, който към този момент доближава над 130% от Брутният вътрешен продукт и стартира да се отразява на жителите.

Салвини, началник на дясноцентристката партия " Лига ", означи, че макар единодушието му с Ди Майо за потребността от редуциране на ненужните разноски, държавното управление има доста по-важни цели. " Правилно е да понижим безполезното и излишно харчене ", уточни в свое изявление вицепремиерът в четвъртък. " Но " Лига " е обезпокоена от по-конкретни за Италия проблеми ", в това число налозите и пенсионните промени, добави той.

В изявлението си във вторник Ди Майо също даде обещание да работи по проблемите на околната среда, както и да се концентрира върху външнополитическите въпроси през 2019 година, като означи, че е наслаждение да се изправи против тези, " които използваха обществени средства и национални закони, с цел да се възползват от редица права, които другояче не бяха законни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР