Италианският външен министър Антонио Таяни отмени пътуването си до Париж

...
Италианският външен министър Антонио Таяни отмени пътуването си до Париж
Коментари Харесай

Франция упрекна Мелони в лъжа и ядоса Италия

Италианският външен министър Антонио Таяни анулира пътуването си до Париж заради  сериозен коментар на френския вътрешен министър по отношение на премиера на Италия, оповестява " Ройтерс ".

Френският министър Джералд Дарманин съобщи по-рано пред радио Ер Ем Си, че италианският водач Джорджа Мелони ", за които е определена " и я упрекна, че " лъже " гласоподавателите, че може да постави завършек на рецесията.

Новината за коментара му пристигна в миг, когато Таяни се готвеше да отлети за Париж, с цел да се срещне с френския си сътрудник Катрин Колона - пътешестване, което имаше за цел частично да усъвършенства разтърсените връзки сред двете страни от Европейския съюз.
 Италия стяга наказванията за трафик на мигранти
Италия стяга наказванията за трафик на мигранти

Предвижда се и ограничения за улеснение на достъпа на бежанците до филантропични коридори към Европа

Италиански държавен чиновник, поискал анонимност, уточни, че визитата няма да се реализира без " уверено и дефинитивно " обяснение от Франция по отношение на " обидното и изцяло недопустимо " изказване на Дарманин.

Източник от френското държавно управление пък означи, че се търси метод по изкусен път да бъде анулиран коментарът на Дарманин, който се счита за изключително непосредствен до френския президент Еманюел Макрон.

Франция побърза да излезе с изказване в опит да увери Рим в готовността си да работи в тясно съдействие с Италия. Това обаче не беше задоволително, с цел да убеди Таяни въпреки всичко да реализира плануваното посещаване.

" Обидите към държавното управление и Италия, изречени от министър Дарманин, са неприемливи. Това не е духът, в който би трябвало да се преглеждат общите европейски провокации ", написа той в Туитър.

Откакто Мелони встъпи в служба в края на предходната година,. От началото на годината до момента над 42 400 души са пристигнали в Италия, спрямо към 11 220 през същия интервал на 2022 година
 64 са към този момент починалите мигранти след корабокрушението край крайбрежията на Италия
64 са към този момент починалите мигранти след корабокрушението край крайбрежията на Италия

Сред жертвите има и към 14 деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР