Италианският талант Яник Синер постигна втори успех в тазгодишното издание

...
Италианският талант Яник Синер постигна втори успех в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Синер стана първият полуфиналист в Милано

Италианският гений Яник Синер реализира втори триумф в тазгодишното издание на Некст Джен финалите в Милано, откакто надигра изрично Микаел Юмер в три сета – в обособените елементи 4-0, 4-2, 4-1 за 56 минути игра.

Тенисистът, който взе участие с „ уайлд кард “ в конкуренцията, завоюва безапелационно първата част след два пробива, а във втората осъществя брейк в шестия гейм, с цел да се приближи на сет от крайния триумф. Шведът нямаше отговор на чудесната игра на Синер и по този начин италианецът зарадва локалната аудитория, трансформирайки се в първия полуфиналист в шампионата.

До това се стигна след двете му победи в група В, като на старта той изненада американеца Франсис Тиафо, който от своя страна надигра Уго Юмбер в четири сета, с цел да остане в битката за класиране измежду последните четири. Успехът на Синер над Юмер бе най-убедителният в историята на конкуренцията и вторият най-бърз – на една минута от върха при успеха на Алекс де Минор против Лиам Каруана.

18-годишният Синер започва годината под номер 551 в ранглистата, само че в този момент е най-младият тенисист в топ 100 на мъжкия тенис. Той доближи полуфиналите в Антверпен, първа победа в главната скица на шампионат от Мастърс 1000 в Рим и две трофеи от Чалънджър сериите. Юмер към този момент е с баланс 1-1 след провалянето си от италианеца. Той се нуждае от победа в четвъртък над Тиафо, с цел да доближи полуфиналите в съревнованието. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР