Италианският шофьор на автобуса, катастрофирал на надлеза в Местре, по

...
Италианският шофьор на автобуса, катастрофирал на надлеза в Местре, по
Коментари Харесай

Прилошаване на шофьора на автобуса е най-вероятната причина за трагедията до Венеция 



Италианският водач на рейса, аварирал на надлеза в Местре, по всяка възможност се почувствал зле малко преди този момент. Възможно е затова транспортното средство да е направило „ странна маневра ”, както го описаха пред медиите тези, които са видели фрагментите от камерите на пътя. За необикновени придвижвания на рейса описа и очевидец в кола, намираща се зад него. Според очевидеца той се движел доста постепенно и необичайно в тази част от пътя. Все още не може да се каже обаче дали става въпрос за прилошаване или за заспиване на лидера.

Друга догадка обаче приказва за ненадейно избухнал пожар в рейса, който бил забелязан от намираща се зад него кола. Не можейки да спре на пътя, защото бил притиснат измежду други коли, рейсът направил опит за маневра посред надлеза, само че се блъснал в страничните заграждения два пъти и изхвърчал от моста. Пет минути по-късно пристигнали пожарникарите и огънят, горящ в рейса при рухването, бил загасен. Засега се изключва като причина за злополуката механична щета, защото рейсът бил нов.


40-годишният водач Алберто Рицото е измежду 21-те жертви на нещастието, две от които деца. 15 души са ранени. Става въпрос най-много за младежи. Колегите на Рицото го разказват като специалист в работата си, работел от 7 години за компанията, която била наета за извозването на туристите от къмпинга до Венеция. Само 16 души били със непокътнати места в рейса, само че когато други видели, че той бил съвсем празен, се качили още 20 туристи от разнообразни националности. Затова е належащо към момента време на управляващите за идентифицирането на всички. Почетният консул на България във Венеция Пиер Джовани Козмо отишъл в къмпинга още през нощта, с цел да се увери, че измежду качилите се в рейса няма българи. С тази цел там пристигнали и представители на други дипломатически задачи.

Германски туристи, разглеждащи Венеция, също трябвало да се качат в рейса към къмпинга, само че закъснели и в този момент са в потрес от мисълта, какво можело да им се случи, както заяви в. ”Кориере каузи сера ”.

Сред до момента разпознатите жертви и ранени има украинци, немец, хърватин, французин, австрийци, испанци.

Сред първите, притекли се на помощ на мястото на нещастието, били двама имигранти от Нигерия и Гамбия, живеещи наоколо –Бубакар и Годстиме. „ Готвех ориз, когато чух тътнеж. Дойде моят другар, който ми сподели, че видял по какъв начин пада рейс от надлеза ”, споделя Бубакар пред „ Кориере каузи сера ”. Двамата имигранти се впуснали да тичат към смачкания рейс. „ Чувахме хора да крещят и измъкнахме една жена с детето й, а след това и един мъж – те бяха заклещени измежду ламарините. Една жена викаше на британски „ Вземи щерка ми, вземи щерка ми ”, до момента в който я измъквах. Беше към двегодишно момиченце, мисля, че не беше в схващане. На възрастта на сина ми е, разрушен съм. След това видяхме, че водачът към този момент беше мъртъв ”, описа Бубакар. Той желал да измъкне още хора, само че пламъците станали прекомерно огромни. Едва тогава пристигнали и десетки спасители и други хора на мястото на нещастието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР