Италианският производител на луксозни спортни автомобили Мазерати (Maserati) открехна завесата

...
Италианският производител на луксозни спортни автомобили Мазерати (Maserati) открехна завесата
Коментари Харесай

Мазерати представи първия изцяло електрически вариант на модела Гран турисмо


Италианският производител на първокласни спортни коли " Мазерати " (Maserati) открехна завесата пред новия си модел от серията " Гран турисмо " (Gran Turismo), заяви Българска телеграфна агенция.

Официалното показване на пазара на първия модел на компанията, който ще бъде предлаган и в изцяло електрическа версия, е планувано за идната година.  

Компанията " Мазерати ", която през предходната година още веднъж " се върна на пътя " на оперативната облага, е част от автомобилостроителната корпорация " Стелантис " (Stellantis).

Италианският производител дава обещание до 2025 година да пусне на пазара изцяло електрически версии на всичките си първокласни спортни коли. Всяко електрическо " Мазерати " ще носи означението " Фолгоре " (Folgore -  мълния на италиански език - бел. р.)

Електрическото задвижване на новия модел (GT) ще бъде заимствано от технологията, която е употребена при електрическите болиди, които се състезават във " Формула Е ". През идната година " Мазерати " ще се включи в автомобилния шампионат за болиди с електрическо задвижване.

На пазара ще бъдат пуснати коли от новия модел " Гран турисмо " и с 6-цилиндрови, и с 12-цилиндрови мотори с вътрешно горене. Ще бъдат показани две версии на модела - с мощ от 490 и от 500 конски сили, се споделя в известие на " Мазерати ".

Стартовата цена и на електрическите версии на " Гран турисмо ", и на тези, които са с мотори с вътрешно горене, ще бъде 200 000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР